Title Image

Καλλιτεχνικό Εργαστήριο Χορού Δήμου Χαλανδρίου – Πώς και πότε θα γίνουν οι εγγραφές νέων μαθητών

Καλλιτεχνικό Εργαστήριο Χορού Δήμου Χαλανδρίου – Πώς και πότε θα γίνουν οι εγγραφές νέων μαθητών

Ξεκινούν τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, μετά από παύση ενός έτους λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, τα προγράμματα του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Χορού της Δ/νσης Πολιτισμού. Τα προγράμματα είναι δωρεάν και απευθύνονται σε κατοίκους ή δημότες του Δήμου Χαλανδρίου,

Η υποβολή των αιτήσεων εγγραφής θα ξεκινήσει τη Δευτέρα  27 Σεπτεμβρίου 2021 και θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021. Δείτε την αίτηση ΕΔΩ.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση protokollo@halandri.gr Πριν την έναρξη και μετά τη λήξη της προθεσμίας, οι αιτήσεις θεωρούνται «εκπρόθεσμες»

Απαραίτητα δικαιολογητικά για τις εγγραφές

α) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (για δημότες) ή

β) Λογ/σμός ΔΕΚΟ / Κινητής τηλεφωνίας (για κατοίκους)

γ) Βεβαίωση από παθολόγο ή καρδιολόγο για ενήλικες /από παιδίατρο για παιδιά

Καμία αίτηση δεν θα γίνεται δεκτή χωρίς την αποστολή των απαραίτητων δικαιολογητικών ταυτόχρονα με την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής. Εξαιρείται η ιατρική βεβαίωση, η οποία μπορεί να προσκομιστεί στην έναρξη των μαθημάτων.

«Δυστυχώς οι περιοριστικές συνθήκες της πανδημίας δεν επέτρεψαν, την προηγούμενη χρονιά, την υλοποίηση των προγραμμάτων του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Χορού. Φέτος, τα προγράμματα επαναλαμβάνονται με περιορισμένο βέβαια αριθμό συμμετεχόντων και με τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχει προβλέψει η Πολιτεία, για την προστασία της δημόσιας υγείας. Προσδοκούμε σε μια καλή χρονιά με περισσότερο χορό, με  περισσότερο Πολιτισμό», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σέργιος Γκάκας.

Για διευκρινίσεις και περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να καλούν την κ. Άννα Βαλαβάνου, στο τηλ.: 210 6837011, από τις 10:00 έως τις 14:00.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν τα παρακάτω για τη διαδικασία των εγγραφών:

► Η συμμετοχή στα προγράμματα θα είναι περιορισμένη, λόγω Covid -19, σύμφωνα με τις οδηγίες λειτουργίας και τήρησης των μέτρων προστασίας του υπουργείου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αναλυτικά ο αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα έχει ως εξής:

Προγράμματα για παιδιά

Κλασσικό μπαλέτο για παιδιά ηλικίας 5-6 ετών : επτά (7) παιδιά

Κλασσικό μπαλέτο για παιδιά ηλικίας 7-10 ετών : επτά (7) παιδιά

Κλασσικό μπαλέτο για παιδιά ηλικίας 10-12 ετών : επτά (7) παιδιά

Κλασσικό μπαλέτο για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών : επτά (7) παιδιά

Μοντέρνος χορός για παιδιά ηλικίας 8-10 ετών : επτά (7) παιδιά

Μοντέρνος χορός για παιδιά ηλικίας 11-15 ετών : επτά (7) παιδιά

Προγράμματα για ενήλικες

BARRE A TERRE: πέντε (5) άτομα ανά γκρουπ

BARRE ASTIE: πέντε (5) άτομα ανά γκρουπ

Προθέρμανση – λάστιχα –μπάλες: πέντε (5) άτομα

► Οι μέρες και ώρες των προγραμμάτων δηλώνονται με την αίτηση.

► Με την αίτηση δηλώνετε, αυστηρά, συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα.

► Οι συμμετέχοντες οφείλουν να τηρούν τις οδηγίες και τις υποδείξεις της υπηρεσίας.

► Σε περίπτωση δύο συνεχών απουσιών χωρίς να έχει ειδοποιηθεί η υπεύθυνη καθηγήτρια,  γίνεται διαγραφή του συμμετέχοντος στο πρόγραμμα και η  θέση αναπληρώνεται από τον επόμενο της σειράς προτεραιότητας.

► Σε περίπτωση ασθένειας μαθήτριας /τη , που έχει σαν αποτέλεσμα την απουσία του πάνω από τρεις συνεχόμενες φορές, απαιτείται ιατρική βεβαίωση.

► Σε περίπτωση απουσίας του μαθητή, οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν τηλεφωνικά την καθηγήτρια.

► Σε περίπτωση έκθεσης των παιδιών σε μέσα μαζικής πληροφόρησης ή δικτύωσης είναι απαραίτητη η υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα.

► Οι γονείς έχουν υποχρέωση να τηρούν με ακρίβεια τις καθορισμένες ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών. Η καθηγήτρια και η υπηρεσία σε καμία περίπτωση δεν αναλαμβάνουν τη φύλαξη της/του εκάστοτε μαθήτριας/τή  μετά το πέρας του προγράμματος.

Οι ενήλικες συμμετέχοντες, ομοίως, να τηρούν με ακρίβεια τις καθορισμένες ώρες, προς αποφυγή συνωστισμού και τήρησης των μέτρων προστασίας.

 

Υγειονομικά πρωτόκολλα – Μέτρα προστασίας

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας.

Μεταξύ δύο διαδοχικών μαθημάτων διενεργείται δεκάλεπτος αερισμός του χώρου και απολύμανση.

 Στο χώρο του εργαστηρίου δεν επιτρέπεται η είσοδος και η παραμονή κανενός πλην των συμμετεχόντων στα προγράμματα.

Τα παιδιά θα παραλαμβάνονται και θα παραδίδονται στην είσοδο του εργαστηρίου, με την παράκληση κατά την παραλαβή να είναι έτοιμα για τη διδασκαλία χορού.

Η είσοδος θα γίνεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας και αντισηπτικών.

Σε κάθε πρόγραμμα πρέπει να επιδεικνύεται:

  • Βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίων έξι μηνών ή
  • Βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self test, με τον ίδιο τρόπο που το προσκομίζουν στο σχολείο (μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου) ή
  • Βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος 48 ωρών rapid test ή PCR, ( 18 ετών και άνω)

Σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες του υπουργείου Υγείας για τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διάδοσης του Covid-19 ισχύουν τα παρακάτω:

Αν κάποιος/α από τους συμμετέχοντες στα προγράμματα, βρεθεί θετικός ή νοσεί από Covid-19, θα πρέπει να ενημερώσει άμεσα την υπηρεσία, να τεθεί σε δεκαήμερη καραντίνα και να επιστρέψει μόνο όταν παραμείνει τρία εικοσιτετράωρα απύρετος, χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών.

Αν κάποιος /α από τους συμμετέχοντες στα προγράμματα, θεωρηθεί στενή επαφή κρούσματος, θα πρέπει να ενημερώσει την υπηρεσία και αν δεν έχει εμβολιαστεί, θα πρέπει να κάνει επιπλέον δύο rapid test, στο διάστημα των επτά ημερών, μετά την επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα  (το πρώτο την μέρα 0 έως 1 και το δεύτερο την 7η μέρα μετά την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα). Τις ημέρες 3 και 5 γίνεται κανονικά το self test.

Αν κάποιος /α από τους συμμετέχοντες στα προγράμματα ή άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντός του/της  φοιτούν σε τμήμα του σχολείου που έχει κλείσει λόγω κορονοϊού, θα πρέπει να ενημερώσει την υπηρεσία, να απέχει από τα μαθήματα του Εργαστηρίου και να ακολουθήσει τη διαδικασία που προβλέπει ο ΕΟΔΔΥ.