Title Image

Απογραφή 2021  – Ξεκίνησε η πρώτη φάση απογραφής πληθυσμού στο Χαλάνδρι

Απογραφή 2021  – Ξεκίνησε η πρώτη φάση απογραφής πληθυσμού στο Χαλάνδρι

Ο Δήμος Χαλανδρίου υποστηρίζοντας το έργο της απογραφής 2021 που διεξάγει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) από τον Οκτώβριο έως το Δεκέμβριο του 2021, προβάλλει χρήσιμες ενημερώσεις για τη διαδικασία που χαρακτηρίζεται ως «η μεγαλύτερη επιχείρηση που διεξάγει το κράτος σε περίοδο ειρήνης».

Όπως ,ήδη, έχουν ενημερωθεί οι συμπολίτες μας, κατά τους μήνες Νοέμβριο –Δεκέμβριο διενεργείται η απογραφή πληθυσμού-κατοικιών. Η πρώτη φάση του εγχειρήματος ξεκίνησε ήδη στο Χαλάνδρι, μετά την εκπαίδευση των απογραφέων. Σκοπός να ολοκληρωθεί το όλο έργο μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι οι ερευνητές (τομεάρχες) φέρουν ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ, και τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς της νόσου του κορονοϊού COVID-19.

Εφόσον χρησιμοποιούνται ειδοποιητήρια από τους τομεάρχες αυτά θα φέρουν πάντα σήμανση της ΕΛΣΤΑΤ.

Τα  στοιχεία  που  συλλέγονται  μέσω  της  Απογραφής  είναι  εμπιστευτικά  και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων.

Οι πολίτες μπορούν να βρουν  ΕΔΩ όλες τις πληροφορίες αναφορικά με την Απογραφή.