Title Image

Σίμος Ρούσσος: «Αγαπάμε την πόλη μας – Απογραφόμαστε όλοι στο Χαλάνδρι»

Σίμος Ρούσσος: «Αγαπάμε την πόλη μας – Απογραφόμαστε όλοι στο Χαλάνδρι»

Έκκληση προς τους Χαλανδραίους να απογραφούν στον τόπο κατοικίας τους, κάνει μέσω ανοιχτής επιστολής ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, υπογραμμίζοντας ότι η υποκαταγραφή των κατοίκων στερεί από το Δήμο αναγκαίους πόρους για τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς, τον αθλητισμό και τις κοινωνικές παροχές.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου αναφέρει στην επιστολή του:

Ο Δήμος Χαλανδρίου στηρίζει και διευκολύνει από την πρώτη στιγμή το έργο της απογραφής 2021 που διεξάγει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) από τον Οκτώβριο έως το Δεκέμβριο του 2021.

Πέρα από την αδιαμφισβήτητη και αυτονόητη αξία της απογραφής σε εθνικό επίπεδο,  θα ήθελα να επισημάνω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να απογραφούν όλοι οι Χαλανδραίοι στον τόπο κατοικίας τους, γιατί ο αριθμός των κατοίκων κάθε δήμου καθορίζει το ύψος των πόρων που παίρνει από το κεντρικό κράτος, μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων(ΚΑΠ).

Η υποκαταγραφή των κατοίκων για όποιον λόγο, συνήθως συναισθηματικό, θα οδηγήσει αναπότρεπτα σε απώλεια πόρων για τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς, τον αθλητισμό και τις κοινωνικές παροχές.

Επιπλέον, επηρεάζει και τον αριθμό του προσωπικού που μπορεί να απασχολεί ο κάθε δήμος, γεγονός που οπωσδήποτε έχει επίδραση στο επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Φαντασθείτε τι θα σημάνει για το Δήμο μας, αν δαπανά για την εξυπηρέτηση 90.000 – 100.000 κατοίκων, ενώ λαμβάνει επιχορήγηση από το κράτος για 74.192 κατοίκους, βάσει της προηγούμενης απογραφής.

Συμμετέχουμε λοιπόν στην απογραφή που είναι σε εξέλιξη μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Αγαπάμε την πόλη μας – Απογραφόμαστε όλοι στο Χαλάνδρι