Title Image

Αυτοψία Ρούσσου – Δούρου στα έργα που χρηματοδότησε η Περιφέρεια Αττικής την προηγούμενη περίοδο

Αυτοψία Ρούσσου – Δούρου στα έργα που χρηματοδότησε η Περιφέρεια Αττικής την προηγούμενη περίοδο

Την πρώην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου υποδέχτηκε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, και πραγματοποίησαν από κοινού αυτοψία σε μια σειρά από έργα που χρηματοδότησε η Περιφέρεια Αττικής, την προηγούμενη περίοδο.

Η κ. Δούρου συνοδευόμενη από τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Μπαλάφα και μέλη της γραμματείας της «Δύναμη Ζωής», και ο δήμαρχος Χαλανδρίου μαζί με την αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Έλενα Χριστούλη επισκέφθηκαν την πλατεία επί των οδών Αγράμπελης, Ηρακλείτου, Κυβέλης και Ντάλιας, στο Πάτημα, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, αλλά και την πλατεία επί των οδών Γεννηματά και Κλεισούρας, όπου οι εργασίες ξεκίνησαν εκ νέου πριν από λίγες μέρες.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τα υπό εξέλιξη έργα οδοποιίας στην Τούφα, αλλά και τα έργα ομβρίων στο Άνω Νέο Χαλάνδρι.

Η αυτοψία ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο εργοτάξιο του νέου δημαρχείου Χαλανδρίου, όπου το έργο, προϋπολογισμού 20,5 εκατ. ευρώ, προχωρά με ταχείς ρυθμούς. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί τα μπετά στα τρία υπόγεια του δημαρχείου και το κτίριο έχει φτάσει πλέον στα μπετά του ισογείου.

Από χρήματα της Περιφέρειας Αττικής χρηματοδοτήθηκε και το έργο γεωθερμίας στο κολυμβητήριο «Ν. Πέρκιζας», ύψους 836.000 ευρώ, που είναι ήδη σε λειτουργία και ζεσταίνει τις δύο κολυμβητικές δεξαμενές του αθλητικού κέντρου.

Σίμος Ρούσσος: «Μεγάλα έργα υποδομών χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής»

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, υποδεχόμενος την κ. Δούρου, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την άμεση ανταπόκριση της στα αιτήματα του Δήμου για μια σειρά έργων πνοής στο Χαλάνδρι. «Με τη στήριξη της διοίκησης της Ρένας Δούρου προωθήσαμε μια σειρά σημαντικών έργων, αντιπλημμυρικών, οδοποιίας, ομβρίων υδάτων, γεωθερμίας και αστικών αναπλάσεων στο Πάτημα. Αν συνυπολογίσουμε και το μεγάλο έργο του νέου δημαρχείου, ο προϋπολογισμός των έργων που εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια την προηγούμενη περίοδο ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ. Ευχαριστούμε για την πλήρη κατανόηση της αναγκαιότητας για τα παραπάνω έργα υποδομών και την άμεση προώθηση της χρηματοδότησης τους, που μας επέτρεψαν να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών, δημιουργώντας συνθήκες ασφαλούς μετακίνησης και σημεία συνάθροισης για μικρούς και μεγάλους».

Από την πλευρά της η κ. Δούρου υποστήριξε ότι τα έργα που έχουν γίνει στο Χαλάνδρι, όπως και σε άλλους δήμους, αποδεικνύουν στην πράξη πώς μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά και αρμονικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ακούγοντας όλες τις φωνές, χωρίς αποκλεισμούς.