Title Image

60 + γιορτινές ευχές από τη Χορωδία Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Χαλανδρίου (βίντεο)

60 + γιορτινές ευχές από τη Χορωδία Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Χαλανδρίου (βίντεο)

Τα μέλη της Μικτής Πολυφωνικής Χορωδίας 60+ του Δήμου Χαλανδρίου στέλνουν τις ευχές τους μελωδικά και διαδικτυακά, αφού η πανδημία δεν τους επέτρεψε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, να ψάλλουν τα κάλαντα σε νοσοκομεία, ιδρύματα και σωφρονιστικά ιδρύματα, όπως σταθερά έκαναν τα προηγούμενα χρόνια.

Σε πείσμα όμως της δύσκολης συνθήκης, τα μέλη της χορωδίας συνεχίζουν τις διαδικτυακές συναντήσεις τους, με την καθοδήγηση της μουσικοπαιδαγωγού και μαέστρου της χορωδίας κ. Ρίας Θεοδώρου, και κατάφεραν, με ελάχιστα μέσα αλλά με πολλή αγάπη, να φτιάξουν το βίντεο που ακολουθεί, και να μας στείλουν μήνυμα ελπίδας και ανθρωπιάς.

«Η παραγωγή αυτού του video έγινε μέσω webex ώστε να υπάρχει ασφάλεια λόγω πανδημίας, γι’ αυτό, παρακαλώ να μην το κρίνουμε για την τεχνική ή καλλιτεχνική του αρτιότητα, αλλά να μείνουμε στο νόημα και στην πρόσκληση να ζήσουμε τις γιορτές με το αληθινό τους νόημα που είναι το καλωσόρισμα στο φως και στο μήνυμα της αγάπης», σημειώνει η μαέστρος Ρία Θεοδώρου.

Η Χορωδία 60 + του Δήμου Χαλανδρίου αποτελείται από 55 άτομα, τα 25 εκ των οποίων πήραν μαθήματα χρήσης του ίντερνετ και επικοινωνίας μέσω του διαδικτύου, προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν στις μουσικές συναντήσεις.  Στη διάρκειά τους γίνονται ασκήσεις φωνητικής, ορθοφωνίας, αλλά και εκμάθησης μουσικών έργων.  Κυρίως όμως, οι συναντήσεις αυτές λειτουργούν ως μια ευκαιρία προσωπικής ανάπτυξης και ως μια μορφή επικοινωνίας, για την οποία χορωδοί και μαέστρος δηλώνουν πολύ χαρούμενοι και περήφανοι.