Title Image

Σίμος Ρούσσος: Εντελώς παράλογο να κλείσει το Παίδων Πεντέλης όταν υπάρχει έλλειψη δομών υγείας

Σίμος Ρούσσος: Εντελώς παράλογο να κλείσει το Παίδων Πεντέλης όταν υπάρχει έλλειψη δομών υγείας

Κατά της διακοπής των εφημεριών και της τακτικής λειτουργίας του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης, προκειμένου να μετατραπεί αυτό σε εμβολιαστικό κέντρο, τάχθηκε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, μιλώντας στην ρ/σ ΕπικοινωνίαFM.

«Ενώ δεν έχουμε επαρκείς δομές υγείας για το γενικό πληθυσμό και ιδιαίτερα για τα παιδιά μας, το να κλείσουμε αυτές που έχουμε, έστω και για ορισμένο χρονικό διάστημα, μου φαίνεται εντελώς παράλογο.

»Το ζητούμενο είναι το νοσοκομείο αυτό, και όσα έχουμε, να παραμείνουν ανοιχτά για να εξυπηρετούν τον κόσμο για να αποφύγουμε συνθήκες περαιτέρω συνωστισμού και ταλαιπωρίας, ιδιαίτερα όταν αυτές αφορούν την ευαίσθητη αυτή κατηγορία του πληθυσμού, τα παιδιά μας», είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Χαλανδρίου.

Τόνισε επίσης τη αυταπάρνηση με την οποία ανταπεξέρχονται οι εργαζόμενοι τα δύο αυτά χρόνια της πανδημίας, λέγοντας ότι είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τις δύσκολες συνθήκες εργασίας που έχει διαμορφώσει η πανδημία, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νοσοκομείο, την περίοδο των γιορτών.

Θα έρθει ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Σημειώνεται ότι η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου, θα φέρει, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ψήφισμα κατά της διακοπής λειτουργίας του Παίδων Πεντέλης.

Στο ψήφισμα, θα τονίζεται εκτός των άλλων, ότι το Παίδων Πεντέλης, πέρα από τις ανάγκες της Αττικής, καλύπτει επίσης τις ανάγκες της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας αλλά και της Πελοποννήσου, πλην Πάτρας και Αιγίου. Ουσιαστικά, όπως δηλώνουν οι εργαζόμενοι σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους, το Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης, καλύπτει, τις ημέρες των εφημεριών του, το 1/3 της επικράτειας!