Title Image

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος στο openTV για τα προβλήματα του εκχιονισμού

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος στο openTV για τα προβλήματα του εκχιονισμού

Στο τηλεοπτικό δίκτυο OPENTV μίλησε ο Δήμος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν διάνοιξε στο Χαλάνδρι, ως όφειλε, το κεντρικό οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της.

Αναλυτικά δήλωσε:

Το χειρότερο πράγμα αυτή την ώρα που δίνεται μια μάχη από τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας από αιρετούς, από δημάρχους, από όλους τους ανθρώπους που είναι στο δρόμο, είναι το χειρότερο πράγμα η μετάθεση ευθυνών.

Προσπαθώ να το αποφύγω, όμως δεν μπορώ να μην πω την πραγματικότητα. Αυτό το σχέδιο το οποίο συμφωνήθηκε στην τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη με όλους τους δημάρχους ήταν ότι η Περιφέρεια θα αναλάβει τους δρόμους ευθύνης της και οι δήμοι το δημοτικό οδικό δίκτυο. Αυτό στην περίπτωση του Χαλανδρίου δεν έγινε. Αυτό και μόνο.

Θέλω να είμαι ακριβής και συγκεκριμένος και δεν θέλω να κάνω αντιπαράθεση με κανέναν. Όμως σήμερα το πρωί, τα μηχανήματα του Δήμου, τα οποία είναι τέσσερα και τρία από εργολήπτες για λογαριασμό του Δήμου, τα μηχανήματα αυτά δούλευαν από το πρωί στη Λ. Πεντέλης, σήμερα το πρωί, παρουσία μου.

Η Λ. Πεντέλης είναι κεντρικό οδικό δίκτυο και ανήκει στην ευθύνη της Περιφέρειας. Χθες επιχειρούσαμε στην Παπανικολή, που είναι επίσης αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής. Επιχειρούσαμε στην Ανδρέα Παπανδρέου που επίσης είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Άρα λοιπόν έχουμε διαθέσει όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου να κρατήσουμε κεντρικό οδικό δίκτυο ανοιχτό, έστω ένα ρεύμα κυκλοφορίας, δεν βοηθούν βέβαια και οι πολίτες, γιατί κυκλοφορούν και χωρίς αλυσίδες. Απευθύνω έκκληση να μην μετακινούνται για να δουλέψουν τα μηχανήματα, αλλά η αλήθεια είναι ότι χθες το βράδυ, μιλώντας για τρίτη φορά, με την αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη μου υποσχέθηκε ότι τα μηχανήματα της Περιφέρειας θα είναι στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της στο Χαλάνδρι. Για τρίτη ημέρα δεν υπήρχε αυτό.

Είναι δυνατόν να αφήσουμε την Εθνικής Αντιστάσεως, την Παπανικολή και τη Λ. Πεντέλης κλειστή; Το κάναμε παρά το γεγονός ότι δεν ήταν στις αρμοδιότητές μας, έπρεπε να βοηθήσουμε τον κόσμο. Αυτό όμως έχει μια επίπτωση στο οδικό δίκτυο του Δήμου.

Επαναλαμβάνω, δεν είναι η ώρα της μετάθεσης ευθυνών. Είναι η ώρα να λυθούν τα προβλήματα. Προσπαθούμε να συνεννοηθούμε, με ότι δυνάμεις έχουμε να βοηθήσουμε όλοι ν’ ανοίξει το βασικό οδικό δίκτυο.

Με υπέρβαση των αρμοδιοτήτων μας προσπαθούμε να βοηθήσουμε. Μη μας λένε ότι δεν τους μιλάμε και στο τηλέφωνο.

Ο όγκος του χιονιού που έχει πέσει δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τις υπάρχουσες δυνατότητες των δήμων, της Περιφέρειας και του ελληνικού κράτους. Χρειάζεται υπομονή… να κατέβουν οι τόνοι από όλους, γιατί αυτός ο όγκος του χιονιού και το φαινόμενο που έγινε δεν προσφέρεται για πολιτικές ή άλλου είδους αντιπαραθέσεις. Είναι ώρα να καταλάβουμε ότι η Πολιτική Προστασία στη χώρα μας είναι ελλιπής να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα και να προσπαθήσουμε ο καθένας από τη δική του μεριά να κάνει ένα βήμα παραπάνω.

Σημ.: Να αναφερθεί ότι το πρώτο εκχιονιστικό μηχάνημα της Περιφέρειας Αττικής ήρθε στη Λ. Πεντέλης, το μεσημέρι, περίπου στη 1, της Τετάρτης 26 Ιανουαρίου 2022.