Title Image

Ο Δήμος Χαλανδρίου στηρίζει την Ιστορική Μνήμη και το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών

Ο Δήμος Χαλανδρίου στηρίζει την Ιστορική Μνήμη και το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών

Σε καιρούς που ο κόσμος, για άλλη μια φορά, δείχνει να κλυδωνίζεται επικίνδυνα, προβάλλει επιτακτικά η διατήρηση της ιστορικής μνήμης και των διδαγμάτων που αντλούμε από αυτήν.

Ο Ελληνισμός φέτος θυμάται και τιμά τα εκατό χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, το δράμα του ξεριζωμού, αλλά και τη νέα πνοή που έφεραν οι πρόσφυγες σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής.

Ο Δήμος Χαλανδρίου, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του προσφυγικού στοιχείου στην πόλη, αποφάσισε να προμηθευτεί εκατό (100) αντίτυπα του θεατρικού ημερολογίου – λευκώματος του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, με τίτλο «Ελληνικό θέατρο και Μικρασιατική Καταστροφή 1922-2022», συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ενίσχυση ενός από τους πλέον πληττόμενους, λόγω της πανδημίας, κλάδους εργαζομένων. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα φροντισμένη έκδοση, που αναδεικνύει άγνωστες σε πολλούς πτυχές της θεατρικής ιστορίας μας.

Το ημερολόγιο θα προσφερθεί στους/στις  Μικρασιάτες/ Μικρασιάτισσες υπαλλήλους του Δήμου μας, σε εκπαιδευτικές μονάδες, καθώς και τον σύλλογο Μικρασιατών-Κωνσταντινουπολιτών Χαλανδρίου «ΡΙΖΕΣ».

Στόχος του Δήμου, αναφορικά με τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, είναι η πραγματοποίηση εκδηλώσεων σε όλη την πόλη, που θα αναδείξουν, με πολλαπλούς τρόπους, πλευρές της τραγικής αυτής σελίδας της νεότερης Ιστορίας μας.