Title Image

Σίμος Ρούσσος στον Επικοινωνία 94FM για «Πεύκο Πολίτη»: Μεγάλη ευκαιρία ανάπτυξης η ένταξη της περιοχής στο Σχέδιο Πόλης

Σίμος Ρούσσος στον Επικοινωνία 94FM για «Πεύκο Πολίτη»: Μεγάλη ευκαιρία ανάπτυξης η ένταξη της περιοχής στο Σχέδιο Πόλης

Την ικανοποίησή του για την έγκριση από το ΣΥΠΟΘΑ της Πολεοδομικής Μελέτης για την ένταξη στο Σχέδιο Πόλης της περιοχής «Πεύκο Πολίτη», εξέφρασε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, μιλώντας στον ρ/σ Επικοινωνία 94FM, την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022, υπογραμμίζοντας τις ευκαιρίες ανάπτυξης που θα δημιουργήσει για το Χαλάνδρι, η οριστική ένταξη της περιοχής

«Επιτέλους έφυγε από την Περιφέρεια Αττικής, από τη Δ/νση Χωρικούς Σχεδιασμού, η θετική εισήγηση προς το ΣΥΠΟΘΑ. Έχουμε πλέον και το πρακτικό αυτής της συνεδρίασης που έγινε την προηγούμενη Δευτέρα. Είναι θετικό ότι αποδέχεται την εισήγηση του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Το θέμα θα προχωρήσει στο υπουργείο Ενέργειας & Περιβάλλοντος και εφόσον πάρει μορφή σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος θα πάει στο ΣτΕ για έλεγχο νομιμότητας. Θα ακολουθήσει το ΦΕΚ και μετά η Πράξη Εφαρμογής», δήλωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου.

Αναφερόμενους στους λόγους που οδήγησαν το θέμα σε αδιέξοδο επί μισό αιώνα, υποστήριξε ότι υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα που δεν θέλουν να μπει η περιοχή στο Σχέδιο Πόλης για να αποφύγουν τις εισφορές σε γη και χρήμα, κρατώντας ομήρους τους πολίτες που έχουν ιδιοκτησίες στην περιοχή, αλλά και τον Δήμο, ενώ συνέδεσε τις μεγάλες καθυστερήσεις και με τη γραφειοκρατία του ελληνικού κράτους και με λάθος επιλογές που έγιναν στη διαχείριση του θέματος έως το 2014.

«Είναι θέμα πολιτικής βούλησης»

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου επισήμανε ότι η προώθηση των διαδικασιών που υπολείπονται μέχρι την ένταξη της περιοχής είναι ξεκάθαρα θέμα πολιτικής βούλησης, σημειώνοντας ότι ο Δήμος θα κινήσει τάχιστα τις διαδικασίες όταν έρθει η ώρα της Πράξης Εφαρμογής.

«Ο Δήμος σε 6 με 8 μήνες θα κάνεις τις τρεις αναρτήσεις που υποχρεούται.., σε περίπτωση της περιοχής του Έθνους, μέσα σε ένα χρόνο, είχαμε Πράξη Εφαρμογής και σήμερα γίνονται τα απαραίτητα έργα υποδομής», είπε ο Σίμος Ρούσσος.

«Μεγάλη ευκαιρία για την πόλη»

Επισήμανε ακόμα ότι η ένταξη της περιοχής αποτελεί «μεγάλη ευκαιρία ανάπτυξης της πόλης, μιας και αποτελεί το10% της συνολικής έκτασης του Δήμου Χαλανδρίου και βρίσκεται πάνω σε τρεις σταθμούς Μετρό. Ο Δήμος θα αξιοποιήσει τα 30 στρ. του Νομισματοκοπείου που μας παραχωρήθηκαν με ομόφωνη απόφαση της Βουλής, το 2016. Θα γίνουν σχολεία, νηπιαγωγεία, Παιδικοί Σταθμοί, κοινόχρηστοι χώροι… πρόκειται για ένα πρότυπο πολεοδόμησης που θα δώσει ανάσα στην πόλη, ενώ οι ιδιοκτήτες, θα αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους».

«Η βέλτιστη λύση, όχι μόνο για το Χαλάνδρι»

Τέλος, ο δήμαρχος Χαλανδρίου υπογράμμισε ότι στην τελική φάση προώθησης της μελέτης προς το ΣΥΠΟΘΑ, ο Δήμος Χαλανδρίου άσκησε σημαντική πίεση δίνοντας διαρκή δημοσιότητα στο θέμα και ζητώντας τη συνδρομή των κομμάτων, των βουλευτών του Β. Τομέα, των περιφερειακών παρατάξεων… «Δημιουργήσαμε μια πίεση που δεν μπορούσε κανείς αν αγνοήσει… ελπίζω να μην χρειαστεί να κάνουμε τα ίδια. Ελπίζουμε να καταλάβουν όλοι ότι η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, είναι η βέλτιστη λύση, όχι μόνο για το Χαλάνδρι αλλά και για το ελληνικό κράτος», κατέληξε ο Σίμος Ρούσσος.