Title Image

Ο Δήμος Χαλανδρίου αγκαλιάζει τα αδέσποτα της πόλης

Ο Δήμος Χαλανδρίου αγκαλιάζει τα αδέσποτα της πόλης

Ευαισθητοποίηση των πολιτών με εκδήλωση δυναμικού βαδίσματος με ζώα συντροφιάς

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων η 4η Απριλίου ∙ Ημέρα ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας ∙ Ημέρα υπόμνησης ότι ο τρόπος συμπεριφοράς μας απέναντι στα ζώα είναι το μέτρο της ανθρωπιάς και του πολιτισμού μας.

Ο Δήμος Χαλανδρίου αγκαλιάζει τα αδέσποτα της πόλης, υλοποιώντας από το 2014 πρόγραμμα προστασίας και περίθαλψης αδέσποτων σε συνεργασία με το Σύλλογο «Φίλοι των Ζώων Χαλανδρίου», όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις.

Το πρόγραμμα προβλέπει τη στείρωση, τον εμβολιασμό και την περίθαλψη των ζώων και παράλληλα λαμβάνει μέριμνα για τη σωστή και πλήρη διατροφή τους.

Το ποσό που διατίθεται πλέον για την περίθαλψη των ζώων (στειρώσεις, εμβολιασμοί, ατυχήματα, χειρουργεία, θεραπείες) και την αγορά ζωοτροφών ξεπερνά πλέον τις 120.000 ευρώ. Εξ αυτών, το ποσό των 30.000 διατίθεται για την αγορά ζωοτροφών. Σημειώνεται ότι το 2014 το αντίστοιχο ποσό για την περίθαλψη των αδέσποτων της πόλης δεν ξεπερνούσε τις 40.000 ευρώ.

Χαρακτηριστικό των αναγκών που προκύπτουν για ένα μεγάλο δήμο, όπως το Χαλάνδρι, είναι ότι, στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος, την προηγούμενη χρονιά αντιμετωπίστηκαν στο Νοσοκομείο Ζώων Αθηνών 513 περιστατικά (νέες και παλιές νοσηλείες), εκ των οποίων τα 229 αφορούσαν σε στειρώσεις.

Παράλληλα, ο Δήμος Χαλανδρίου «γιορτάζει» την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων με την διοργάνωση της πρώτης εκδήλωσης δυναμικού βαδίσματος με ζώα συντροφιάς, με τίτλο «Κυνηγώντας την ουρά μας», την Κυριακή, 17 Απριλίου, στη Ρεματιά Χαλανδρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν όλες τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης ΕΔΩ.

Και να δηλώσουν συμμετοχή με ένα κλικ ΕΔΩ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου Χαλανδρίου:
Τηλ.: 210 68 21 975 & 210 68 19 350
email: agones@halandri.gr

 Κείμενη νομοθεσία

Θυμηθείτε επίσης ότι: Ο ν. 4830_2021 ΦΕΚ 169 τ. Α 18-9-21 ορίζει επακριβώς τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς αλλά και τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.