Title Image

Δικαιώνει πανηγυρικά τη διοίκηση του Δήμου το φινάλε με το κυλικείο του Κοιμητηρίου 

Δικαιώνει πανηγυρικά τη διοίκηση του Δήμου το φινάλε με το κυλικείο του Κοιμητηρίου 

Η δημόσια περιουσία πέρασε ξανά στους πολίτες!

Εκτελέστηκε, την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022, για τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα, πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής του καταπατητή από το κυλικείο του Κοιμητηρίου, σε εφαρμογή της τελευταίας απόφασης του δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, από τις 6 Απριλίου 2022.

Το δημοτικό ακίνητο, το οποίο ο εκμισθωτής καταπατούσε, κατά παράβαση κάθε νομιμότητας, από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2021, οπότε έληξε η σύμβασή του με τον Δήμο Χαλανδρίου, επέστρεψε εκεί που ανήκει, στους πολίτες του Χαλανδρίου.

Το δημοτικό ακίνητο, το οποίο επί 15 συναπτά έτη εκμεταλλευόταν ο εκμισθωτής στη βάση μιας «αποικιοκρατικής» σύμβασης, η οποία του επέτρεπε να πληρώνει τα ελάχιστα και να την παρατείνει μονομερώς, ωσάν η δημοτική περιουσία να ήταν τσιφλίκι του, σε βάρος προφανώς του Δήμου, των δημοτών και του δημοσίου συμφέροντος, επέστρεψε στις 14 Απριλίου στους πολίτες του Χαλανδρίου.

Είχαν προηγηθεί  δύο ακόμα διοικητικές αποβολές στις 4 Απριλίου και στις 24 Απριλίου 2022, τις οποίες ο καταπατητής αγνόησε προκλητικά, εισβάλλοντας στο χώρο παράνομα, σκίζοντας δικόγραφα, προκαλώντας φθορές στο ακίνητο και αλλάζοντας κλειδαριές.

Με την άμεση αντίδραση της διοίκησης, ο καταπατητής παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο για όλες τις παραπάνω έκνομες πράξεις, έγινε μήνυση σε βάρος του, ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του ακινήτου και έγινε και διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Μετά και την τελευταία αυτή εξέλιξη ανοίγει ο δρόμος για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της δημόσιας διαγωνιστικής διαδικασίας για την εκμίσθωση του ακινήτου, η οποία έχει αναδείξει πλειοδότη με υπερπολαπλάσιο τίμημα από αυτό των 3.000 ευρώ που λάμβανε επί 15 χρόνια ο Δήμος Χαλανδρίου.

Με το οριστικό «φινάλε» της «αμαρτωλής» σύμβασης του κυλικείου στο Κοιμητήριο κλείνει με απόλυτη διαφάνεια και με απόλυτη επιτυχία η προσπάθεια της σημερινής διοίκησης για ορθολογική διαχείριση των ακινήτων του Δήμου, με αποκλειστικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Από το 2014 που ανέλαβε η διοίκηση Ρούσσου, οργανώθηκαν ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ νόμιμες, δημόσιες πλειοδοτικές διαδικασίες για όλα τα ακίνητα του Δήμου, τα οποία διαχειρίζεται η Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης Ακινήτων Δήμου Χαλανδρίου, ΦΛΥΑ Α.Ε.

Με την έξωση και του καταπατητή από το κυλικείο του Κοιμητηρίου μπαίνει οριστικά τέλος στο καθεστώς αυθαιρεσίας και κακοδιαχείρισης των ακινήτων του Δήμου, το οποίο ίσχυε μέχρι το 2014. Οι προηγούμενες διοικήσεις δεν είχαν οργανώσει καμία νόμιμη δημοπρασία για την εκμετάλλευση των κυλικείων, αντιθέτως τα έδιναν χωρίς διαγωνισμό με κυριολεκτικά γελοία μισθώματα του επιπέδου των 250, 400 και 700 ευρώ, απαξιώνοντας πλήρως τα ακίνητα του Δήμου, τα οποία, πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι το 2014, παρέμειναν παράνομες και μη αδειοδοτημένες κατασκευές.

Σίμος Ρούσσος: «Η πόλη γύρισε σελίδα το 2014»

Οι λυσσώδεις αντιδράσεις των εκμεταλλευτών του δημοτικού ακινήτου και η πολιτική στήριξη που βρήκαν στο πρόσωπο των κ.κ. Γ. Κουράση, Κρ. Αγαπητού, Π. Βάσιου και Γ. Θωμά, δεν έκαμψαν την αποφασιστικότητά μας. Οι πρακτικές που παραπέμπουν σε νόμους της νύχτας, οι απειλές και η αυθαιρεσία δεν γίνονται αποδεκτές. Ο αγώνας που ξεκίνησε το 2014, με την εκλογή μας, για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και την αξιοποίηση των ακινήτων του Δήμου προς όφελος της πόλης και των δημοτών της, ολοκληρώθηκε σήμερα. Η προσπάθεια δικαιώθηκε. Πλέον η δημοτική περιουσία έχει περιέλθει εκεί που ανήκει, στους πολίτες του Χαλανδρίου. Κανένα ακίνητο του Δήμου δεν θα γίνει βορά στα χέρια επιδέξιων, εκμεταλλευτών και καταπατητών. Η πόλη γύρισε σελίδα τον Σεπτέμβριου του 2014.

»Ευχαριστώ ιδιαίτερα όσους συνέβαλαν, με την αποφασιστικότητά τους, στην υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και την αποκατάσταση της νομιμότητας. Ιδιαίτερα τον νομικό σύμβουλο του Δήμου, Πολύδωρο Τακόπουλο, γιατί με την νομική του γνώση και αποτελεσματικότητα κέρδισε άλλη μια σπουδαία μάχη», σχολίασε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος που ήταν παρών κατά την εκτέλεση της τρίτης κατά σειρά διοικητικής αποβολής του καταπατητή.

Για την ιστορία….

► Στο κυλικείο του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, ο προηγούμενος ενοικιαστής πλήρωνε μίσθωμα 250 € χωρίς να καταβάλει δαπάνες ρεύματος-νερού, τις οποίες πλήρωνε ο Δήμος. Με τη δημοπρασία που διενεργήθηκε, ο σημερινός ενοικιαστής πληρώνει 1.700 €, σχεδόν 7 φορές πάνω, και επιπλέον καταβάλει τις δαπάνες ρεύματος και νερού.

► Στο κυλικείο του αθλητικού κέντρου «Μ. Παπαδάκης», ο προηγούμενος μισθωτής πλήρωνε 400 €., στα λόγια βέβαια, γιατί ο συγκεκριμένος ενοικιαστής είχε να πληρώσει χρόνια πολλά και μηνιαίο μίσθωμα και λοιπές δαπάνες ρεύμα – νερό, τις οποίες πλήρωνε ο Δήμος! Σήμερα, μετά από τη δημοπρασία, η νέα μισθώτρια πληρώνει 3.700 €, εννιά (9) φορές υψηλότερο μίσθωμα, και επιπλέον καταβάλει τις δαπάνες ρεύματος-νερού.

► Στο κυλικείο στην Ολύμπου και Εδέσσης, ο προηγούμενος ενοικιαστής πλήρωνε 700 € χωρίς να καταβάλει δαπάνες ρεύματος – νερού. Μετά την δημοπρασία, ο νέος μισθωτής πληρώνει 2.800 €, δηλαδή 4 φορές πιο πάνω, ενώ επιπλέον καταβάλει και τις δαπάνες ρεύματος-νερού.

► Στα κυλικεία του αθλητικού κέντρου «Ν. Πέρκιζας» έχουν γίνει όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την αποβολή της εκμισθώτριας και την κατάσχεση των οφειλόμενων ποσών.

► Στο πάρκινγκ της Κεντρικής Πλατείας, όπου σήμερα χτίζεται το νέο δημαρχείο της πόλης, ο ενοικιαστής πλήρωνε μηνιαίο μίσθωμα 11.000 ευρώ, χωρίς να πληρώνει για χρόνια τα σχετικά τέλη και τα έξοδα ηλεκτρισμού και ύδρευσης τα οποία πλήρωνε ο Δήμος! Επιπλέον ο ενοικιαστής παράνομα και με την ανοχή των προηγούμενων διοικήσεων εκμεταλλευόταν το χώρο και για διαφημιστικούς λόγους εισπράττοντας χρήματα. Σημειώνεται ότι μισθωτήριο συμφωνητικό υπήρξε μόνο για τα έτη 2005 και 2006. Έκτοτε και μέχρι το τέλος του 2016, δεν υπήρξε νέο μισθωτήριο.

Το 2016, όπως ο νόμος ορίζει, η ΦΛΥΑ προέβη σε δημόσια πλειοδοτική δημοπρασία και το μίσθωμα διαμορφώθηκε, από τους 8 συμμετέχοντες στη δημοπρασία, στα 37.000 ευρώ, δηλαδή τρεις (3) και πλέον φορές πάνω απ’ όσα πλήρωνε ο προηγούμενος ενοικιαστής.