Title Image

Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022 – Νύχτες Αλληλεγγύης

Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022 – Νύχτες Αλληλεγγύης

Η τέχνη μας στηρίζει, στηρίζουμε την τέχνη
και τους ανθρώπους της

 

Ύστερα από δυο χρόνια περιοριστικών όρων και αποκλεισμού, συνεπεία της πανδημίας, τόσο στις παραστατικές τέχνες όσο και στην κοινωνική μας ζωή εν γένει, το Φεστιβάλ Ρεματιάς, έχοντας τηρήσει απαρέγκλιτα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας με εύλογο αποτέλεσμα να χάσει προσωρινά την ευρεία του απήχηση στο κοινό, ξαναβρίσκει τον χαρακτήρα του και έρχεται να διεκδικήσει και πάλι το γνώριμο ενδιαφέρον των θεατών, στο αναβαθμισμένο αισθητικά θέατρο, ύστερα από ανακαίνιση στη σκηνή και τα καθίσματα, σε αρμονία με το κάλλος του φυσικού περιβάλλοντος.

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022 – Νύχτες Αλληλεγγύης, ξεκινά στις 12 Ιουνίου με μια μοναδική συναυλία από την Αμερικανική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Colorado Springs (CSYSA), το πρόγραμμα της οποίας ανοίγει η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Χαλανδρίου, και συνεχίζεται μέχρι και τις 23 Σεπτεμβρίου, αριθμώντας στο θέατρο της πόλης περίπου 70 εκδηλώσεις, από όλο το φάσμα των παραστατικών τεχνών, με ελεύθερη είσοδο στη συντριπτική τους πλειονότητα. Ωστόσο στο φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνονται ακόμη περισσότερες εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν με ελεύθερη είσοδο στις περισσότερες γειτονιές της πόλης.

«Μετά από μια μεγάλη περίοδο αναγκαστικής εσωστρέφειας, “ανοίγουμε” φέτος ακόμη περισσότερο το φεστιβάλ περιμένοντας το κοινό στη Ρεματιά χωρίς αριθμητικούς περιορισμούς προσέλευσης ενώ φιλοδοξούμε να διαδώσουμε κατά το περισσότερο δυνατό την τέχνη σε όλο τον κοινωνικό ιστό, δημιουργώντας εστίες πολιτισμού στις γειτονιές της πόλης, με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και εκτός Ρεματιάς», σημειώνει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου, Σέργιος Γκάκας.

Οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες για τις εκδηλώσεις στο θέατρο μπορούν να τις παρακολουθήσουν, αφού προμηθευτούν το δελτίο εισόδου τους από τον ιστότοπο www.viva.gr, ενώ για τις εκδηλώσεις στις γειτονιές της πόλεις ισχύει αυθόρμητη προσέλευση.

Όσον αφορά στις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στη Ρεματιά, οι Νύχτες Αλληλεγγύης, δέχονται για μια ακόμη χρονιά τις συνεισφορές των πολιτών που το επιθυμούν, σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τις κοινωνικές δομές της πόλης.

Από τη σκηνή της Ρεματιάς θα περάσουν και φέτος καταξιωμένοι καλλιτέχνες και δημοφιλείς παραστάσεις, ωστόσο παραμένοντας πιστό στις δεσμεύσεις του, το φεστιβάλ στηρίζει τους νέους και λιγότερο προβεβλημένους δημιουργούς. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται φέτος για όγδοη συνεχή χρονιά και η Συνάντηση Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών, OUR FESTIVAL από την ομάδα συλλογικού πολιτισμού «Εμείς», που θα διαρκέσει από τις 30 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζοντας καθημερινά περισσότερες από μία παραστάσεις θεάτρου, μουσικής, χορού, κουκλοθεάτρου, video art, παραστάσεις για παιδιά, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.

Το φετινό φεστιβάλ θα υποδεχτεί ωστόσο και δύο σημαντικές ορχήστρες νέων από το εξωτερικό: την Αμερικανική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Colorado Springs (CSYSA) και τη Γερμανική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Manheim Youth Symphony Orchestra σε συνεργασία με την Underground Youth Orchestra, με την οποία ο Δήμος Χαλανδρίου έχει συμπράξει για τη δημιουργία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Δήμου Χαλανδρίου.

Με προμετωπίδα τού ότι «η τέχνη μας στηρίζει, στηρίζουμε την τέχνη και τους ανθρώπους της» και με την ελπίδα ότι θα καταφέρουμε όλοι και όλες μαζί να ξεπεράσουμε τα όποια τραύματα άφησε η πρόσφατη περίοδος στον πολιτισμό και την ψυχή μας, ο Δήμος Χαλανδρίου μας καλεί στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022 – Νύχτες Αλληλεγγύης με την προσδοκία να ξαναχτίσουμε την επί-κοινωνία μας με υλικά την τέχνη και την αλληλεγγύη.

Δείτε το συνοπτικό πρόγραμμα ΕΔΩ.