Title Image

«Μέσα από τη μουσική γινόμαστε όλοι ένα»: Το μήνυμα της εντυπωσιακής πρεμιέρας του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022

«Μέσα από τη μουσική γινόμαστε όλοι ένα»: Το μήνυμα της εντυπωσιακής πρεμιέρας του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022

Μάγεψαν οι τρεις ορχήστρες νέων στο Θέατρο της Ρεματιάς

Η «Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Colorado Springs», η «Underground Youth Orchesta» και η «Συμφωνική  Ορχήστρα Νέων» του Δήμου Χαλανδρίου, σε μια μοναδική συνύπαρξη, την Κυριακή 12 Ιουνίου, στο πρόσφατα ανακαινισμένο και κατάμεστο Θέατρο Ρεματιάς, επιβεβαίωσαν πανηγυρικά ότι η μουσική μας ενώνει.

Τη βραδιά άνοιξε η «Συμφωνική  Ορχήστρα Νέων», του Δήμου Χαλανδρίου, δείχνοντας ότι θα έχει λαμπρή πορεία, με τον Νίκο Χατζηελευθερίου να την «καθοδηγεί» και τον Κώστα Ιωαννίδη να την διευθύνει.

Η αγαπημένη «Underground Youth Orchesta», με τον εμπνευσμένο μαέστρο της, Κώστα Ηλιάδη, έδωσε ξανά το παρόν.

Κορωνίδα της εναρκτήριας εκδήλωσης του Φεστιβάλ, η περίφημη «Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Colorado Springs», με την  μπαγκέτα του μουσικού της διευθυντή, Gary Nickolson,  να απογειώνει την αισθητική απόλαυση. Να σημειώσουμε, ότι στην ορχήστρα φοιτούν μαθητές/μαθήτριες περισσότερων των 60 σχολείων του βορειοανατολικού και κεντρικού Colorado Springs και της ευρύτερης περιοχής του Pikes Peak.

Από τον Τζοακίνο Ροσσίνι, μέχρι τον Τζον Γουίλιαμς, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον  Αρτούρο Μάρκες, αλλά και τη σύνθεση της  νεαρής τσελίστριας, Ναταλίας Χατζοπούλου, μέλους της Underground Youth Orchestra, σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση, οι νότες έφτασαν από το Χαλάνδρι έως τον …έβδομο ουρανό της τέχνης!

Το πνεύμα της εκδήλωσης απέδωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο μουσικός διευθυντής και μαέστρος της Συμφωνικής ορχήστρας Νέων Colorado Springs, Gary Nickolson, σημειώνοντας, στο σύντομο χαιρετισμό του, ότι η ορχήστρα, κατά την περιοδεία της στη Ν. Ζηλανδία, υιοθέτησε το γνωμικό της φυλής των Μαορί, που αποτέλεσε έκτοτε εφαλτήριο δημιουργικής έμπνευσης: «Through Music We Are All One – «Μέσα από τη μουσική γινόμαστε όλοι ένα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το καλωσόρισμα του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου, ο οποίος σημείωσε: «Στις σκοτεινές εποχές, τώρα που σωρεύονται απειλητικά γύρω μας τα σύννεφα του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας, του φασισμού και του πολέμου, αξίζει να πιανόμαστε από την χαραμάδα ελπίδας που πάντα υπάρχει σε όλες τις μορφές της τέχνης». «Να ελπίζουμε ότι οι μουσικές γέφυρες μπορούν να γίνουν και γέφυρες αλληλεγγύης ιδιαίτερα όταν χτίζονται από νέους ανθρώπους», είπε ο δήμαρχος Χαλανδρίου.

Χωρίς αμφιβολία, το Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2022 άνοιξε με τους καλύτερους οιωνούς, προμηνύοντας ένα ευφρόσυνο καλοκαίρι στο Χαλάνδρι.