Title Image

Ανάσα για παιδιά και γονείς το πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Χαλανδρίου  

Ανάσα για παιδιά και γονείς το πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Χαλανδρίου  

Το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ στην πόλη!

 

Χαμόγελα χαράς για τους μικρούς και ανακούφιση για τους μεγάλους έφερε το πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Χαλανδρίου, το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ στην πόλη, με τη συμμετοχή 1.600 παιδιών (!) σε επτά σχολεία.

Το πρόγραμμα καλοκαιρινής φύλαξης με δημιουργική απασχόληση, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 29 Ιουλίου 2022, προσφέρθηκε ΔΩΡΕΑΝ για τα παιδιά που φοίτησαν στα δημόσια δημοτικά και νηπιαγωγεία του Δήμου, την περίοδο 2021 – 2022.

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, το πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης επέστρεψε πιο ενισχυμένο από ποτέ. Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα που υλοποίησαν οι δήμοι της χώρας και σίγουρα το μεγαλύτερο που πραγματοποιήθηκε ποτέ στο Χαλάνδρι, και μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ.

Σημειώνεται ότι έγιναν δεκτές όλες οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα, στα πλαίσια της δυναμικότητας του προγράμματος, εφόσον συνοδεύονταν από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ιωάννα Αθανασάτου: «Ικανοποίηση και χαρά γιατί δώσαμε μια μικρή ανάσα στις οικογένειες με παιδιά
«Στις δύσκολες συνθήκες οικονομικής και ενεργειακής κρίσης που δοκιμάζουν τις αντοχές των νοικοκυριών, η στήριξη των οικογενειών με παιδιά και όλων των ευπαθών ομάδων παραμένει το κύριο μέλημά μας», σχολίασε η αντιδήμαρχος Παιδείας & Προσχολικής Αγωγής Ιωάννα Αθανασάτου, προσθέτοντας: «Νιώθουμε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που καταφέραμε να δώσουμε μια μικρή ανάσα στις οικογένειες με παιδιά. Ευχαριστώ θέρμα τους εκπαιδευτικούς, νέους επιστήμονες που με αγάπη και μεράκι συμμετείχαν στην υλοποίηση του προγράμματος και βέβαια το προσωπικό της δ/νσης που συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχή ολοκλήρωσή του. Ευχαριστώ επίσης, τους γονείς που σεβάστηκαν τους κανόνες υγειονομικής ασφάλειας και εύρυθμης λειτουργίας του προγράμματος», κατέληξε η κ. Αθανασάτου.

Πρόσληψη 55 ατόμων με δαπάνη του Δήμου

Για τις ανάγκες του προγράμματος ο Δήμος Χαλανδρίου προσέλαβε 55 επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, αναλαμβάνοντας το κόστος, με στόχο να διαμορφωθεί ένα πλήρες πρόγραμμα δραστηριοτήτων για τα παιδιά, που τους επιτρέπει να ασκηθούν, να διασκεδάσουν, να αναπτύξουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, σε συνθήκες ασφάλειας.

Συγκεκριμένα προσλήφθηκαν, θεατρολόγοι (8), νηπιαγωγοί (7), μουσικοί (7), εικαστικοί (13), γυμναστές (14) και νοσηλευτές (6).

Ημερήσιο πρόγραμμα σε συνθήκες ασφάλειας

Τα παιδιά που συμμετείχαν ακολούθησαν συγκεκριμένο πρόγραμμα, διαφορετικών δραστηριοτήτων, οι οποίες εμπλουτίστηκαν με θεατρικές παραστάσεις που ενθουσίασαν τους μαθητές και τις μαθήτριες, ενώ στο ημερήσιο πρόγραμμα υπήρχε συγκεκριμένη ώρα δεκατιανού και φαγητού.

Σε όλα τα σχολεία που υλοποίησαν το πρόγραμμα είχε γίνει προμήθεια των αναγκαίων υλικών για τις δραστηριότητες των παιδιών, με πρόνοια και δαπάνη της Α’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου.

Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είχαν ασφαλιστεί με δαπάνη του Δήμου, ενώ για την προστασία τους από τη διάδοση του κορονοϊού είχε προβλεφθεί η διενέργεια ενός self test, στην αρχή κάθε εβδομάδας.

Επίσης, όλα τα σχολεία του προγράμματος στελεχώθηκαν με προσωπικό φύλαξης και καθαριότητας.

Και 10 υπέροχες θεατρικές παραστάσεις

Τέλος, σε συνεργασία με τη δ/νση Πολιτισμού, οργανώθηκαν και παρουσιάστηκαν στα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα,  10 παραστάσεις, θεάτρου σκιών, κουκλοθεάτρου και παραμυθιών, που στην κυριολεξία έκλεψαν τις καρδιές των παιδιών.