Title Image

Η αλληλεγγύη έφτασε στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

thessalia

Η αλληλεγγύη έφτασε στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Παραδόθηκε, την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023, η αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης, που συνέλεξε ο Δήμος Χαλανδρίου, στα χωριά του Δήμου Παλαμά και στον καταυλισμό των Ρομά στη Μαύρικα.

Στις πληγείσες περιοχές έφτασαν τρία φορτηγά με τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα, ρούχα, παπούτσια και είδη υγιεινής, τα οποία συγκέντρωσαν και συσκεύασαν, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, αλληλέγγυοι συμπολίτες μας.

Την αποστολή του Δήμου στη Θεσσαλία, συνόδευσαν οι αντιδήμαρχοι Κώστας Ευθυμίου, Κώστας Γερολυμάτος και Χάρης Μαυρουδής, μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας, εργαζόμενοι του Δήμου, όπως και εκπρόσωποι της ΚΟΙΝΣΕΠ Πρασινοτεχνική.

 «Η εικόνα που αντικρύσαμε δεν περιγράφεται. Οι άνθρωποι στις περιοχές που επλήγησαν, δεν μπορούν, δυστυχώς, να ελπίζουν ότι θα επιστρέψουν άμεσα στην κανονικότητα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τους προσφέραμε μια μικρή ανάσα. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμπολίτες μας για την άμεση και συγκινητική ανταπόκριση στο κάλεσμα του Δήμου, όλους όσοι ταξινόμησαν, συσκεύασαν  και φόρτωσαν την ανθρωπιστική βοήθεια και όλους όσοι συνέδραμαν στη μεταφορά και την παράδοσή της», σχολίασε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Κώστας Ευθυμίου.

Την καμπάνια αλληλεγγύης του Δήμου ενίσχυσαν, με τη συγκέντρωση ειδών, και οι δημοτικές παρατάξεις «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» της Κρίστης Αγαπητού και «Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023» του Μάνου Κρανίδη.


Συνεχίζουμε

Η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τη Θεσσαλία συνεχίζεται στο

Κέντρο Νεότητας (Αντιγόνης & Δαναΐδων), 09.00 – 13.00
Τηλ.: 210 68 40 033

Συγκεντρώνουμε:

  • Νερά
  • Τρόφιμα μακράς διαρκείας (γάλατα, κονσέρβες, βρεφικές κρέμες, δημητριακά κ.ά.)
  • Είδη ατομικής υγιεινής
  • Είδη καθαρισμού
  • Υπνόσακους και κλινοσκεπάσματα (σε καλή κατάσταση)

Συλλέγονται επίσης τροφές για τα ζώα συντροφιάς.


Αλληλεγγύη και στα σχολικά

Δεκάδες κούτες με σχολικά είδη συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο Χαλανδρίου, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, στη δράση του «Όλοι Μαζί Μπορούμε», για τη συλλογή σχολικών ειδών για τα παιδιά της Θεσσαλίας. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η προσέλευση συμπολιτών μας κάθε ηλικίας. Τη δράση ενίσχυσαν, με τα είδη που προσέφεραν, 8 σχολεία του Χαλανδρίου (1ο Νηπιαγωγείο & 1o Δημοτικό, 6ο Δημοτικό, 10o Δημοτικό, 16ο Δημοτικό, 1ο  Γυμνάσιο, 3ο Γυμνάσιο, 5ο Γυμνάσιο), το Νηπιαγωγείο και ο Παιδικός Σταθμός της Τράπεζας της Ελλάδας, το εκπαιδευτικό ίδρυμα Γ. Κουρτέση και το νηπιαγωγείο της σχολής Κανάση.