Title Image

Μετά μουσικής γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων – Εγκαινιάστηκε ο νέος χώρος φιλοξενίας του κεντρικού ΚΑΠΗ

Μετά μουσικής γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων – Εγκαινιάστηκε ο νέος χώρος φιλοξενίας του κεντρικού ΚΑΠΗ

Μέρα χαράς ήταν για τα μέλη των ΚΑΠΗ Χαλανδρίου, η Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023, καθώς με μια όμορφη μουσική εκδήλωση γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, ενώ εγκαινιάστηκε και ο νέος χώρος που φιλοξενεί πλέον το κεντρικό ΚΑΠΗ, επί της Αλ. Παπάγου 7.

Οι παριστάμενοι/ες σιγοτραγούδησαν μαζί με τη μικτή πολυφωνική χορωδία 60+ του Δήμου, υπό την καθοδήγηση της μαέστρου Ρίας Θεοδώρου, συνοδεία του πιανίστα Χάρη Μπούτσικα, απόλαυσαν τα εδέσματα και κυρίως τη γλύκα της συναναστροφής.

Νωρίτερα, στο ισόγειο του κτηρίου, έγιναν τα εγκαίνια του νέου χώρου που φιλοξενεί το κεντρικό ΚΑΠΗ, παρουσία του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος, ευχαρίστησε θερμά τους/τις εργαζόμενους/ες στα ΚΑΠΗ που παρέχουν συνεχή φροντίδα στους ηλικιωμένους, αλλά και την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο για τα ΚΑΠΗ κ. Ευγενία Κατούφα, για τη συνολική προσφορά της. Είπε, επίσης, ότι η μεταφορά του ΚΑΠΗ σε νέο χώρο ήταν επιβεβλημένη, λόγω της ακαταλληλότητας του προηγούμενου κτηρίου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει η αξιοποίηση του κληροδοτήματος «Σαχάλα» -που καθυστέρησε λόγω της ακαταλληλότητας των προηγούμενων μελετών- εφόσον ολοκληρωθούν οι νέες μελέτες και εκδοθούν οι σχετικές άδεις, προκειμένου το κεντρικό ΚΑΠΗ να βρει μια μόνιμη στέγη. «Εύχομαι να έχετε μια όμορφη και δημιουργική περίοδο και να γνωρίζετε ότι ο Δήμος θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό σας», κατέληξε ο δήμαρχος Χαλανδρίου.

Δύο ζεστά λόγια απηύθυναν, επίσης, στους/στις παρευρισκόμενους/ες ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Λαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Κώστας Ευθυμίου και η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Έλενα Χριστούλη.

Παραβρέθηκαν επίσης οι κ.κ.  Κρίστη Αγαπητού, Μάνος Κρανίδης, Νίκος Πράσσος, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Χάρης Ρώμας και οι δημοτικοί σύμβουλοι Χριστίνα Μαχαίρα, Ελένη Νιώτη, Θεοδώρα Αλεξανδρή, Γιάννης Αντωνιάδης και Γιώργος Θέος.