Title Image

Μάγεψε η Φιλαρμονική του Δήμου με το «Ορατόριο Χριστουγέννων» του Γιώργου Παζαΐτη

Μάγεψε η Φιλαρμονική του Δήμου με το «Ορατόριο Χριστουγέννων» του Γιώργου Παζαΐτη

Η μεγάλη εορταστική συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Χαλανδρίου με το «Ορατόριο Χριστουγέννων» του Γιώργου Παζαΐτη, μάγεψε το κοινό που βρέθηκε στον  πολυχώρο εκδηλώσεων «Δαΐς», την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023.

Η συλλογή εορταστικών τραγουδιών του πολυγραφότατου συνθέτη μας, παρουσιάστηκε σε δημόσια πανελλαδική πρώτη, με τη Σία Κοσκινά και τον τενόρο Νικόλα Μαραζιώτη. Τη 40μελή Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλανδρίου διεύθυνε ο Κώστας Ιωαννίδης, πάνω στις ενορχηστρώσεις του διακεκριμένου μαέστρου Λευτέρη Καλκάνη. Οι στίχοι των μουσικών κομματιών που ακούστηκαν ήταν του Βασίλη Σταυρακέλλη, του Γιώργου Παζαΐτη και του Παναγιώτη Μαγγούση, ενώ την αφήγηση των κειμένων του έργου είχε αναλάβει η Μάγδα Μαυρογιάννη.

Φλάουτα, όμποε, κλαρινέτα, σαξόφωνα, τρομπέτες, κόρνες, τρομπόνια, άρπα, καμπάνες, πιάνο και βιολιά δημιούργησαν μια υπέροχη άκρως κατανυκτική ατμόσφαιρα κι έφεραν την μαγεία των Χριστουγέννων ακόμη πιο κοντά, με νότες και ήχους που ξύπνησαν τρυφερότητα και αναμνήσεις. Σε αυτό συνέβαλαν τόσο οι γιορτινές νότες όσο και οι στίχοι του ορατόριου που μιλούσαν για την αγάπη, για το άγγελμα των Χριστουγέννων, για τον εορτασμό της γέννησης του Χριστού ανά την Ελλάδα, για τις ευχές που ανταλλάσσονται αυτές τις μέρες στις γειτονιές των χωριών αλλά και των μεγάλων πόλεων, καθώς επίσης και για τις προσευχές που κάνουν τα μικρά παιδιά βλέποντας από το παράθυρο τις νιφάδες του χιονιού να πέφτουν σαν τούφες από τον ουρανό.