Η ξεχωριστή βραδιά της ΟΠΙΔΗΧ για την Ημέρα της Γυναίκας

vradia OPIDIX mera Gynaikas_3

 

Μια ξεχωριστή βραδιά ήταν η εκδήλωση της ΟΠΙΔΗΧ για την Ημέρα της Γυναίκας, ΓΥΝΑΙΚΕΣ: “κανονικότητες”, “παρεκκλίσεις” και… υπερβάσεις, αφιερωμένη στον Σέργιο Γκάκα, την Παρασκευή, 7 Μαρτίου, στο κατάμεστο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου. Οι αφηγήσεις ζωής Χαλανδραίων γυναικών και ανδρών, εστιάζοντας σε διαφορετικές θεματικές, από την εργασία, την εκπαίδευση και τη μητρότητα ως την προσφυγιά, τις έμφυλες σχέσεις, την πατριαρχία, πρόσφεραν αφορμές για συγκίνηση, χαμόγελα αλλά και προβληματισμό.

Στην εκδήλωση, που συντόνισε η Νάση Σιαφάκα, συντονίστρια της ΟΠΙΔΗΧ, η οποία έκανε και σύντομη αναδρομή στη 10ετή ιστορία της Ομάδας, παραβρέθηκαν: ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, οι Αντιδήμαρχοι: Πολιτισμού Χριστίνα Μαχαίρα, Τεχνικών Έργων Έλενα Χριστούλη, Παιδείας Ευθύμιος Κουράσης, οι Εντεταλμένοι σύμβουλοι: θεμάτων καθαριότητας Δημήτρης Χριστουλάκης, ευρωπαϊκών και διεθνών σχέσεων Κώστας Γερολυμάτος, η Δημοτική Σύμβουλος (και αφηγήτρια) Μιμή Γκασούκα.

Συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία αρκετών αφηγητριών μας ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μέλη της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Πεντέλης

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χειροποίητα κεράσματα που πρόσφερε η Ομάδα και έγιναν η αφορμή να παραταθούν οι συζητήσεις για την ιστορία της πόλης και των ανθρώπων της. Μια βραδιά που έδειξε ότι η “ιστορία από τα κάτω” είναι κοινή υπόθεση, κοινά νήματα ζωής που ενώνουν με σεβασμό ζωές διαφορετικές.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει:
oloklirothiike_apomakrisi_dendrou_pou_epese_apo_dynatous anemous_6

Ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση δέντρου που έπεσε από τους δυνατούς ανέμους – Άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου

Μετά από μια δύσκολη, ολονύχτια επιχείρηση ολοκληρώθηκε το πρωί του Σαββάτου 9 Αυγούστου, η αποκατάσταση του προβλήματος που προκλήθηκε από

Περισσότερα
Αύγουστος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031