Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών












             
 ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

 Χαλάνδρι, 11 Δεκεμβρίου 2008

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Τηλ. 210 6860730, 210 6860740
www.www.chalandri.gr
email: press@www.chalandri.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών»



Επιμνημόσυνη δέηση για την «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών» πραγματοποιήθηκε, στις 12 Νοεμβρίου 2008 , στο Ηρώο Πεσόντων Πυροσβεστών, στο Χαλάνδρι, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Χηνοφώτη και σύσσωμης της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του ΥΠ.ΕΣ. Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου ε.τ. κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Γρηγόρης Επαμ. Ζαφειρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Μαργαρίτης Μουζάς, ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Χάρης Καστανίδης,  επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Σώματος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Π.Σ., ενώ παραβρέθηκαν συγγενείς των πεσόντων, καθώς και μεγάλος αριθμός συναδέλφων.


Κατά την ομιλία του, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Χηνοφώτης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι: «Η καθημερινότητα της ζωής μας δεν πρέπει να αλλοιώσει τη μνήμη μας για όλους τους πεσόντες. Στο σύγχρονο κόσμο του ατομικού συμφέροντος και της κρίσης των αξιών, το φωτεινό παράδειγμά τους έρχεται να χαρίσει ελπίδα».


Στεφάνια κατέθεσαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Χηνοφώτης, ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Αθανάσιος Κοντοκώστας, οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Π.Σ., καθώς και οι συγγενείς των πεσόντων.


Σημειώνεται ότι ως «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών» έχει καθιερωθεί η 12η Νοεμβρίου, που είναι η ημέρα θανάτου του πρώτου πυροσβεστικού υπαλλήλου, του Δόκιμου πυροσβέστη Β΄τάξεως Κων/νου Πούλιου, ο οποίος έχασε τη ζωή του το 1942, κατά την προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, σε διώροφο οίκημα στη Θεσσαλονίκη.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει:
Dimarxos_Roussos_2

Δήμαρχος Χαλανδρίου Σ. Ρούσσος: «Σε πλήρη αποδιοργάνωση της λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών οδηγεί το προτεινόμενο σχέδιο νόμου του ΥΠΕΣ»

Την πλήρη αντίθεσή του στο προτεινόμενο σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τη λειτουργία και την στελέχωση των δομών προσχολικής αγωγής

Περισσότερα
synergasia Halandri_Ag. Paraskevi_2

Οι δήμαρχοι Χαλανδρίου και Αγ. Παρασκευής εντείνουν τη συνεργασία τους για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων της περιοχής

Την πρόθεσή τους να συνεργαστούν πιο στενά σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος των δύο πόλεων επαναβεβαίωσαν ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης

Περισσότερα
Απρίλιος 2026
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930