Υγεία και απασχόληση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στο επίκεντρο της συνάντησης Ευρωπαίων εταίρων στην Ουγγαρία

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Κώστας Ευθυμίου εκπροσώπησε το Δήμο Χαλανδρίου στη συνάντηση φορέων και δήμων από τις ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στα ευρωπαϊκά προγράμματα Roma Health Care II και pROceed που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα ERASMUS+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η συνάντηση έγινε στην πόλη Kiskunhalas από τις 25 – 28 Οκτωβρίου 2021 και επικεντρώθηκε στην αναζήτηση αποτελεσματικότερης συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και δήμων στην υλοποίηση του προγράμματος Roma Health Care II, όπως επίσης και στη διαφορετικότητα των νομοθετικών πλαισίων και τη στήριξη για την απασχόληση στις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα pΡΟceed.

Συζητήθηκαν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, τέθηκαν οι επόμενοι στόχοι και διερευνήθηκαν νέες μορφές συνεργασίας.

Αναζητήθηκαν τρόποι για το πώς θα μπορούσε να «συμπορευτεί» η κοινωνική πολιτική με τα περιβαλλοντικά θέματα καθώς επίσης τρόποι εκπαίδευσης της ευάλωτης κοινωνικής ομάδας των Ρομά σε θέματα υγείας, παιδείας και απασχόλησης.

Σημειώνεται ότι το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Roma Health Care II αφορά στην προώθηση πολιτικών αγωγής υγείας και πρόληψης στους Ρομά και την εκπαίδευση των διαμεσολαβητών υγείας ενώ το ευρωπαϊκό πρόγραμμα pΡΟceed στοχεύει στον προσδιορισμό της ευρωπαϊκής βέλτιστης πρακτικής για επαγγελματικό προσανατολισμό, συμβουλευτική σταδιοδρομία και προετοιμασία θέσεων εργασίας για τους Ρομά.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει:
enimerosi_stegasi ergasia_III_clear

Ενημερωτική δράση του Δήμου Χαλανδρίου για την προστασία από έντομα και τις ασθένειες που μεταδίδουν στο πλαίσιο του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους ΙΙΙ»

Ο Δήμος Χαλανδρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους ΙΙΙ», συνεχίζει την υλοποίηση δράσεων αγωγής υγείας,

Περισσότερα
OPEKA afissa

Ενημερωτική δράση του Δήμου Χαλανδρίου για την Παγκόσμια Ημέρα HIV/AIDS στο πλαίσιο του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους ΙΙΙ»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα HIV/AIDS (1η Δεκεμβρίου) και στο πλαίσιο του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους ΙΙΙ»,

Περισσότερα
Δεκέμβριος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031