Δράση εκπαίδευσης πολλαπλασιαστών για θέματα υγείας Ρομά

Την Τρίτη 13/06/2023 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  δράση εκπαίδευσης  πολλαπλασιαστών σε θέματα υγείας στο Κέντρο Κοινότητας- Παράρτημα Ρομά του Δήμου Χαλανδρίου, από την πιστοποιημένη διαμεσολαβήτρια υγείας Μαρία Νικολάου .

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν να ενημερωθούν γυναίκες από την κοινότητα για την αναγκαιότητα της πρόληψης στα θέματα υγείας , πιθανούς τρόπους διασύνδεσης στο πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας καθώς και την σημαντικότητα της διαμεσολάβησης σε όλα τα στάδια της διαδικασίας.

 Δέκα  γυναίκες Ρομά ενημερώθηκαν  και συμμετείχαν  στα μέτρα εκπαίδευσης ενηλίκων για την αύξηση του αλφαβητισμού για την υγεία ώστε  οι ίδιες να συμβάλλουν στη βελτίωση της κατάστασης της υγείας τους  και να λειτουργήσουν  ως  πολλαπλασιαστές  στην υπόλοιπη κοινότητα.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Roma Health Care ΙΙ που έχει ως στόχο την πρόληψη και την βελτίωση της κατάστασης της υγείας των Ρομά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθούν τις δράσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης στη σελίδα του στο FB: https://www.facebook.com/profile.php?id=100085937927120

Μπορεί να σας ενδιαφέρει:
anakoinosi_dimos

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ’ αριθμ. ΣΟΧ 1/2026 για πρόσληψη προσωπικού έντεκα (11) ατόμων με ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ της δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών προσχολικής παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων ΑμΕΑ 2025 – 2026»

Ανακοίνωση ΣΟΧ 1/2026, για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ΙΔΟΧ έντεκα (11) ατόμων για την υλοποίηση της δράσης «Προώθηση και

Περισσότερα
diatrofi kai ioseis

Διατροφικό Εγχειρίδιο με Τροφές που Θωρακίζουν την Υγεία μας Ενάντια στις Ιώσεις

Δείτε παρακάτω το Διατροφικό Εγχειρίδιο με Τροφές που Θωρακίζουν την Υγεία μας Ενάντια στις Ιώσεις 

Περισσότερα
Μάρτιος 2026
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031