Title Image

Πραγματοποιήθηκαν τα εργαστήρια δεξιοτήτων για μητέρες

Πραγματοποιήθηκαν τα εργαστήρια δεξιοτήτων για μητέρες

Εργαστήρια αξιολόγησης δεξιοτήτων για μητέρες πραγματοποίησε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χαλανδρίου σε συνεργασία με την Ακαδημία Επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Move Up:ΜΟtherhood valorisation and empowerment for professional development-Upskilling Pathways, στις 20 Μαρτίου 2024, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σολωμού 10 (ισόγειο).

Η  ημερίδα περιελάμβανε εργαστήρια αναζήτησης εργασίας, για μητέρες, που βρίσκονται εκτός της αγοράς εργασίας λόγω της μητρότητας και επιθυμούν την επανένταξή τους σε αυτή.

 

Σκοπός των εργαστηρίων ήταν να αξιολογηθούν κάποιες ικανότητες που κρίνονται χρήσιμες στη σημερινή αγορά εργασίας (όπως για παράδειγμα οι ψηφιακές ικανότητες), αλλά και ικανότητες που αναπτύσσονται μέσω της μητρότητας (όπως για παράδειγμα ικανότητες προσωπικής ανάπτυξης, κοινωνικές και μάθησης). Ως αποτέλεσμα, οι συμμετέχουσες στα εργαστήρια αυτά είχαν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν τομείς στους οποίους έχουν ενδυναμωθεί από την εμπειρία τους ως μητέρες, αλλά και να κατανοήσουν πως αυτές οι ικανότητες είναι μεταβιβάσιμες στον επαγγελματικό τομέα.