Title Image

Νέο κέντρο ηλικιωμένων ΑμεΑ από την ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ

Νέο κέντρο ηλικιωμένων ΑμεΑ από την ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ

Ένα νέο ειδικό τμήμα υπερηλίκων ΑμεΑ με νοητική υστέρηση δημιουργεί η Πανελλήνια Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων Παιδιών- Νοητικά Υστερούντων (ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ)

«Σκοπός της δημιουργίας του νέου ειδικού τμήματος είναι να ασχοληθούν οι υπερήλικες ωφελούμενοι με δραστηριότητες πιο χαμηλών απαιτήσεων εκφρασμένες με απασχόληση και ψυχαγωγία, καθώς και πρόληψη άνοιας. Alzheimer. Για κάθε ωφελούμενο διαμορφώνεται ένα ατομικό, καθημερινό πρόγραμμα απασχόλησης. Η μουσική, η κίνηση, ο χορός, η νοητική ενδυνάμωση, η διασκέδαση, ο ελεύθερος χρόνος, οι επισκέψεις στην κοινότητα και οι μικρές εκδρομές είναι η καθημερινότητα», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης.

Το τμήμα υπερηλίκων ΑμεΑ με νοητική υστέρηση απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους που έχουν συμπληρώσει το πεντηκοστό έτος της ηλικίας τους και η νευρολογική και ψυχοκοινωνική τους κατάσταση απαιτεί άλλο χειρισμό και θεραπευτικό πλάνο.

«Το κτήριο που διατίθεται για το τμήμα είναι κατάλληλο καθώς έχει εύκολη πρόσβαση από το δρόμο (ισόγειο με μπάρα) και εξωτερική αυλή. Ο εσωτερικός χώρος είναι μεγάλος, λειτουργικός και προωθεί την ασφαλή μετακίνηση και την εύκολη πρόσβαση στο χώρο υγιεινής. Διαθέτει ανεξάρτητη κουζίνα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δημιουργικές δραστηριότητες είτε για την προετοιμασία ενδιάμεσων γευμάτων – ροφημάτων. Το προσωπικό είναι κατάλληλα καταρτισμένο, όσον αφορά τη συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα. Το τμήμα μπορούν να παρακολουθούν και υπερήλικες ΑΜΕΑ από όμορους Δήμους της Αττικής»,  καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ.