Title Image

Εκ νέου διοικητική αποβολή του καταπατητή του κυλικείου στο Δημοτικό Κοιμητήριο Χαλανδρίου

Εκ νέου διοικητική αποβολή του καταπατητή του κυλικείου στο Δημοτικό Κοιμητήριο Χαλανδρίου

Το «πράσινο» φως για νέα διοικητική αποβολή των πρώην εκμισθωτή του κυλικείου στο Κοιμητήριο Χαλανδρίου και ανάκληση της άδειας του κυλικείου, έδωσε, κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, κατά τη συνεδρίαση του, στις 6 Απριλίου 2022.

Η επαναφορά του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο κρίθηκε επιβεβλημένη, καθώς ο πρώην μισθωτής και ο υπομισθωτής του εξακολουθούν κατά παράβαση κάθε νομιμότητας να καταπατούν δημόσια περιουσία και να μην παραδίδουν το μίσθιο στο Δήμο, ως οφείλουν, δεδομένου ότι έχουν προηγηθεί δύο διοικητικές αποβολές στις 4 και στις 24 Απριλίου 2023, μετά τη λήξη της «αποικιοκρατικής» σύμβασης του πρώτου, στις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Η νομιμότητα θα αποκατασταθεί, είναι όμως παντελώς αδιανόητη η πολιτική στήριξη που παρείχαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι παρατάξεις «Χαλάνδρι σε Δράση» του κ. Γ. Κουράση, «Μια πόλη για να ζεις Χαλάνδρι», του κ. Γ. Θωμά και «Χαλάνδρι Απόφαση Ευθύνης» του κ. Π. Βάσιου, αρνούμενοι να υποστηρίξουν την προσπάθεια της διοίκησης να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον, ΟΤΑΝ:

►  Ο μισθωτής συνεχίζει να παρακρατά παράνομα το κυλικείο για το οποίο δεν έχει καμία ενεργή σύμβαση από τις 30/9/2021, δεν καταβάλλει μισθώματα και εμποδίζει την παράδοση του ακινήτου του Δήμου στον νέο εκμεταλλευτή που αναδείχθηκε με ανοιχτή δημόσια διαγωνιστική διαδικασία. Σημειώνεται ότι το νέο μίσθιο είναι 12.900 ευρώ, υπετετραπλάσιο αυτού που πλήρωνε η εκμεταλλεύτρια εταιρία στον Δήμο από το 2006!

► Μισθωτής και υπομισθωτής του δεν συμμορφώνονται με τις δύο προηγούμενες διοικητικές αποβολές.

► Ο υπομισθωτής μάλιστα έσπασε παράθυρο του κυλικείου, έσκισε τα διοικητικά πρωτόκολλα, άλλαξε κλειδαριές και εγκαταστάθηκε ξανά στον χώρο.

► Ο υπομισθωτής συνελήφθη από την αστυνομία στις 24/3 και παραπέμφθηκε με την διαδικασία του αυτόφωρο.

► Η οικονομική ζημία που υφίσταται ο Δήμος συνιστά σαφέστατα λόγο δημοσίου συμφέροντος, παρότι δεν τον αποδέχτηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των παραπάνω παρατάξεων.

Θλιβερό το γεγονός ότι ο κ. Γ. Θωμάς αναίρεσε την προηγούμενη στάση του, «άδειασε» ακόμη και τον δικό του εκπρόσωπο στην διοίκηση της ΦΛΥΑ Α.Ε., επικαλούμενος έλλειψη πλήρους ενημέρωσης.

Σημειωτέον ότι η διοίκηση του Δήμου, ανταποκρινόμενη στο αίτημα τόσο του κ. Θωμά όσο και της κ. Κρ. Αγαπητού, για πρόσβαση στο σύνολό του φακέλου εγγράφων, τεχνικών εκθέσεων, δικογραφίας κλπ., συνέταξε πλήρη φάκελο με όλα τα στοιχεία από το 2006 (!), όπως ακριβώς τα ζήτησαν ενόψει της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δυστυχώς βέβαια, κανένας από τους δύο δεν προσήλθε να μελετήσει τα πλήρη στοιχεία που οι ίδιοι ζήτησαν, αποδεικνύοντας εμπράκτως τις προειλημμένες αποφάσεις τους.

Αδιανόητο ότι τέσσερις υποψήφιοι δήμαρχοι, από τους οποίους οι δύο έχουν διατελέσει και αντιδήμαρχοι των διοικήσεων Ζαφειρόπουλου και Κουράση θεωρούν ότι μπορεί να υπάρχει χρήση δημοτικού ακινήτου χωρίς μισθωτήριο, χωρίς σύμβαση, χωρίς να καταβάλλεται καν ενοίκιο, ότι μπορεί να υπάρχει χρήση δημοτικού ακινήτου από έναν …κύριο που σπάει τζάμια, αλλάζει κλειδαριές, σκίζει πρωτόκολλα δικαστικού επιμελητή και συλλαμβάνεται από την αστυνομία.

Σίμος Ρούσσος: «Δεν θα υποχωρήσουμε στις απειλές και την αυθαιρεσία»

 «Καμία έκπληξη δεν προκαλεί η επιλογή συγκεκριμένων παρατάξεων να παράσχουν πολιτική στήριξη στον καταπατητή δημόσιου ακινήτου, ανάλογη λυσσαλέα αντίδραση υπήρξε απέναντι σε όλες τις συμβάσεις για τα ακίνητα του Δήμου που πέτυχε η ΦΛΥΑ Α.Ε., από το 2014 που εξελέγη η σημερινή διοίκηση, με ανοιχτές δημοπρασίες που εξασφάλισαν πολλαπλάσια μισθώματα υπέρ του Δήμου. Όταν τα προηγούμενα χρόνια οι εκμισθώσεις των ακινήτων του Δήμου –χωρίς νόμιμες άδειες και σε αυθαίρετες κατασκευές- γίνονταν χωρίς δημοπρασίες και με αστεία τιμήματα.

» Είναι προφανές ότι και αυτή τη φορά επιχειρείται να προκληθεί φθορά στη διοίκηση του δήμου, από την δυσλειτουργία ενός ευαίσθητου δημόσιου χώρου.

» Ματαιοπονούν όμως όσοι νομίζουν ότι θα υποχωρήσουμε στις πρακτικές των νόμων της νύχτας, τις απειλές και την αυθαιρεσία.

» Η περιουσία του Δήμου θα περάσει στους πολίτες ότι και αν κάνουν», σημείωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η λογική πάντως επικράτησε…

Σημειώνεται ότι την εισήγηση του δημάρχου στήριξαν οι δημοτικές  παρατάξεις «Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023» του κ. Μ. Κρανίδη, «Μένω στο Χαλάνδρι» του κ. Ν. Πράσσου και «Μπορούμε Όλοι Μαζί για το Χαλάνδρι» του κ. Γ. Λαδόπουλου.

Οι παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Χαλάνδρι Ενάντια», που είχαν ψηφίσει την προηγούμενη φορά υπέρ της διοικητικής αποβολής, δεν συμμετείχαν στο Δημοτικό Συμβούλιο λόγω της γενικής απεργίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.