Title Image

Δράση εκπαίδευσης πολλαπλασιαστών για θέματα υγείας Ρομά

Δράση εκπαίδευσης πολλαπλασιαστών για θέματα υγείας Ρομά

Την Τρίτη 13/06/2023 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  δράση εκπαίδευσης  πολλαπλασιαστών σε θέματα υγείας στο Κέντρο Κοινότητας- Παράρτημα Ρομά του Δήμου Χαλανδρίου, από την πιστοποιημένη διαμεσολαβήτρια υγείας Μαρία Νικολάου .

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν να ενημερωθούν γυναίκες από την κοινότητα για την αναγκαιότητα της πρόληψης στα θέματα υγείας , πιθανούς τρόπους διασύνδεσης στο πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας καθώς και την σημαντικότητα της διαμεσολάβησης σε όλα τα στάδια της διαδικασίας.

 Δέκα  γυναίκες Ρομά ενημερώθηκαν  και συμμετείχαν  στα μέτρα εκπαίδευσης ενηλίκων για την αύξηση του αλφαβητισμού για την υγεία ώστε  οι ίδιες να συμβάλλουν στη βελτίωση της κατάστασης της υγείας τους  και να λειτουργήσουν  ως  πολλαπλασιαστές  στην υπόλοιπη κοινότητα.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Roma Health Care ΙΙ που έχει ως στόχο την πρόληψη και την βελτίωση της κατάστασης της υγείας των Ρομά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθούν τις δράσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης στη σελίδα του στο FB: https://www.facebook.com/profile.php?id=100085937927120