Title Image

Την Αγγελική Μανσόλα τίμησε ο δήμαρχος Χαλανδρίου

Την Αγγελική Μανσόλα τίμησε ο δήμαρχος Χαλανδρίου

Μια αξιόλογη προσωπικότητα της πόλης μας τίμησε χθες ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος. Πρόκειται για την Αγγελική Μανσόλα, φιλόλογο, ιστορικό, γνώστρια πολλών γλωσσών και ξεναγό. Όπως είπε ο δήμαρχος, “η τιμώμενη είναι γνωστή από πολλά χρόνια ως ενεργός πολίτης και ξεχωρίζει για τις υποδείξεις της αλλά και την προσωπική της δράση, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον της για την πόλη, το περιβάλλον και τα ζώα”. Επίσης συμμετέχει στις δράσεις του Σώματος Εθελοντών, ενώ έχει προσφέρει δωρεάν ξεναγήσεις για εθελοντές και  μέλη των ΚΑΠΗ. Πρόσφατη πράξη αλληλεγγύης της κύριας Μανσόλα είναι η δωρεά ενός πιάνου, οικογενειακού κειμηλίου, στο ΚΑΠΗ Κάτω Χαλανδρίου.

Το πιάνο αυτό ήταν δωρεά της Επτανήσιας συνονόματης γιαγιάς της,  που επιθυμούσε να τη δει “ιέρεια της μουσικής”‘, όπως και τα άλλα τρία παιδιά της. Όμως την Αγγελική την κέρδισαν οι γλώσσες και η ιστορία, αλλά και η “μύηση” των ξένων επισκεπτών στον ελληνικό πολιτισμό. Έτσι θεώρησε ότι το πιάνο θα αξιοποιηθεί καλύτερα σε ένα περιβάλλον που διψάει για μουσική.
Στα εγκαίνια της εγκατάστασής του στο ΚΑΠΗ Κατω Χαλανδρίου με το πιάνο αυτό παρουσίασε μουσικό πρόγραμμα ο μουσικός Γιώργος Μπαρδάκης.