Title Image

Ξεκινάνε οι εγγραφές της 3ημερης εκδρομής των Καπή -Πρόγραμμα

Ξεκινάνε οι εγγραφές της 3ημερης εκδρομής των Καπή -Πρόγραμμα

Τετάρτη 16 & Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, 09:00 με 12:00 θα γίνονται οι εγγραφές για την τριήμερη εκδρομή των ΚΑΠΗ  στη Θεσσαλονίκη που θα πραγματοποιηθεί στις 10-11-12 Νοεμβρίου 2019.

Πρόγραμμα 3ήμερης εκδρομής ΚΑΠΗ Χαλανδρίου Βεργίνα – Θεσσαλονίκη 10-12 Νοέμβριου 2019

HΜΕΡΑ  Αναχώρηση 7:00 π.μ. από τα ΚΑΠΗ Χαλανδρίου με προορισμό τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας. Πρώτη στάση στη Λαμία για καφέ και ξεκούραση. Δεύτερη στάση στη Λάρισα για ξεκούραση και πρόχειρο φαγητό. Άφιξη στη Βεργίνα, τη βασιλική πρωτεύουσα της Μακεδονίας και ξενάγηση από διπλωματούχους ξεναγούς στους θησαυρούς του Μακεδονικού Πολιτισμού. Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη. Δείπνο σε μπουφέ και τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου THE GRAND HOTEL PALACE.

HΜΕΡΑ Πρωινό σε μπουφέ στο ξενοδοχείο. Ώρες λειτουργίας μπουφέ 7:00 – 10:30. Η ημέρα είναι ελεύθερη και μπορείτε να τη διαθέσετε όπως επιθυμείτε. Για όποιον θέλει να μετακινηθεί στο κέντρο τα πούλμαν θα μας περιμένουν στην είσοδο του ξενοδοχείου στις 10:30. Επίσης το ξενοδοχείο διαθέτει δωρεάν μετακίνηση με λεωφορείο 20 θέσεων προς το κέντρο της πόλης με δρομολόγια ανά μία ώρα. Πρώτο δρομολόγιο στις 10:00  και τελευταίο στις 22:00.  Μεσημεριανό σε μπουφέ στο ξενοδοχείο.

HΜΕΡΑ Πρωινό σε μπουφέ στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση 9.15 για να επισκεφθούμε την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΟΥΡΩΤΗΣ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟΥ.  Η Ιερά Μονή είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, του οποίου τα Λείψανα βρίσκονται στο Καθολικό της Μονής. Στη Μονή υπάρχει και ο τάφος του Αγίου Παϊσίου.
Οι μοναχές της Ιεράς Μονής Σουρωτής, είχαν πνευματικό καθοδηγητή τους τον μακαριστό Άγιο Παΐσιο. Στις 12 Ιουλίου 1994 ο Γέροντας εκοιμήθη εν Κυρίω κι ετάφη δίπλα στο ναό του Αγίου Αρσενίου.

Το τυπικό της μονής για την ενδυμασία είναι:

Οι γυναίκες πρέπει να φορούν φούστα φαρδιά και μακριά, κάτω από το γόνατο και μπλούζα με μανίκι. Το Ησυχαστήριο δεν δίνει φούστες, μαντήλια ή οτιδήποτε άλλο. Οι άνδρες πρέπει να φορούν μακριά παντελόνια και μπλούζες με μανίκι.

Μετά το τέλος της επίσκεψης στο μοναστήρι θα  αναχωρήσουμε για την Αθήνα με στάσεις για πρόχειρο φαγητό, καφέ και ξεκούραση.

Κόστος συμμετοχής :

  • 115,00€/άτομο σε δίκλινο δωμάτιο, 200,00€ σε μονόκλινο και 97,00€/άτομο σε τρίκλινο δωμάτιο   συν 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση, φόρος διαμονής που θα πληρωθεί στο ξενοδοχείο.
  • 8,00€ Είσοδος στο Μουσείο της Βεργίνας και ξενάγηση.