«Όλοι με τους πολίτες και ο Χάρης Ρώμας με τους… εργολάβους!»

Dimarxeio

Με αφορμή τις δηλώσεις του επικεφαλής της παράταξης «Χαλάνδρι στο φως», κ. Χάρη Ρώμα, σχετικά με τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό (ΝΟΚ) και την κριτική του στον Δήμο Χαλανδρίου, για το κατηγορηματικό «Όχι» στα μπόνους δόμησης που προβλέπονται, η διοίκηση του Δήμου αναφέρει τα εξής:

«Για τρίτη φορά το Συμβούλιο της Επικρατείας, την Πέμπτη 11 Ιουλίου, έκρινε ως αντισυνταγματικά τα μπόνους δόμησης που προβλέπει ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός (ΝΟΚ), παραπέμποντας το θέμα στην Ολομέλεια, δικαιώνοντας και πάλι, τη στάση του Δήμου Χαλανδρίου και σύσσωμης της Αυτοδιοίκησης.

Σύσσωμης… πλην του επικεφαλής της παράταξης «Χαλάνδρι στο φως», Χάρη Ρώμα, ο οποίος την ίδια μέρα, επέλεξε να γίνει ο μόνος «αυτοδιοικητικός» που υπερασπίζεται τον ΝΟΚ, χρησιμοποιώντας τα επιχειρήματα των εργολάβων.

Μάλιστα, ο κ. Ρώμας, ο οποίος ψήφισε λευκό στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία ζητείται αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών με μπόνους δόμησης, επιτέθηκε στη διοίκηση του Δήμου για τη σθεναρή στάση της κατά των διατάξεων, φτάνοντας στο σημείο να ισχυριστεί ότι «πολεμάμε την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων».

Το μόνο που έχουμε να απαντήσουμε στον κ. Ρώμα είναι ότι ο ίδιος πολεμά το ΣτΕ και τις τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του.

Πολεμά την ΚΕΔΕ και την ομόφωνη απόφαση της κατά του ΝΟΚ.

Πολεμά τους Δήμους, ακόμα κι αυτούς που διοικούνται από δημάρχους που ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο με εκείνον – όπως γειτονικοί στο Χαλάνδρι Δήμοι, οι οποίοι αντιτίθενται σθεναρά στα μπόνους δόμησης, τονίζοντας ότι αυτά θα επιφέρουν την καταστροφή των πόλεων και θα υποβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ο κ. Ρώμας, τελικώς, πολεμά τους πολίτες, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των εργολάβων.

Έκαστος εφ’ ω ετάχθη.»

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει:
anakoinosi_dimos

Προσωρινά αποτελέσματα της με αρ. πρωτ. 4852/2026 Ανακοίνωσης Πρόσληψης 11 ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ με σύμβαση ιδιωτικού ΙΔΟΧ, διάρκειας έως 31/7/2026, με ωριαία αποζημίωση, για τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους περιόδου 2025 – 2026

Προσωρινά αποτελέσματα της με αρ. πρωτ. 4852/2026 Ανακοίνωσης Πρόσληψης 11 ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας

Περισσότερα
Απρίλιος 2026
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930