Δήμος Χαλανδρίου: Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν κ. Ρώμα

Vraveia Kinas

Τη στιγμή που η πόλη του Χαλανδρίου κατακτά την κορυφή της αστικής καινοτομίας σε παγκόσμιο επίπεδο με τη βράβευση της στα 6α Διεθνή Βραβεία Αστικής Καινοτομίας της Κουανγκτσόου (Καντόνα), ο επικεφαλής της παράταξης «Χαλάνδρι στο Φως» κ. Χάρης Ρώμας διασπείρει ψεύδη, στο βωμό μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.

Στην προσβλητική για τους διοργανωτές και τη διαδικασία επιλογής των βραβείων ανακοίνωση του κ. Ρώμα, στην οποία αφήνει υπόνοιες ότι η κατάκτηση του 1ου βραβείου οφείλεται σε πολιτικές κινήσεις και σχέσεις άλλων – τους οποίους επικαλείται εν αγνοία τους, υποθέτουμε, ως «πρωταγωνιστές» για τη βράβευση του  Χαλανδρίου, ο Δήμος Χαλανδρίου απαντά:

► Η απονομή των βραβείων δεν είναι «κινεζική» υπόθεση δημοσίων σχέσεων. Τα βραβεία αποτελούν συνδιοργάνωση του Δήμου της Κουανγκτσόου, της UCLG – Διεθνής Δικτύωση των Ενωμένων Πόλεων και Τοπικών Κυβερνήσεων, με έδρα τη Βαρκελώνη, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 500 δήμοι και τοπικές κυβερνήσεις, και της «Metropolis», της Παγκόσμιας Ένωσης Μεγάλων Μητροπόλεων.

12μελής διεθνής επιτροπή ειδημόνων – πρώην δήμαρχοι μεγάλων πόλεων και ειδικοί σύμβουλοι των Ηνωμένων Εθνών- επέλεξαν μεταξύ 274 υποψηφιοτήτων από 193 πόλεις, μετά από δημόσια on line παρουσίαση της κάθε υποψηφιότητας, τους 15 φιναλίστ και εν συνεχεία τους τελικούς νικητές των βραβείων.

► Καμία σχέση δεν έχει το πρόγραμμα Cultural Hidrant που υλοποιεί ο Δήμος Χαλανδρίου, με την Περιφέρεια Αττικής και τη μελέτη Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε.) της Περιφέρειας για την ανάδειξη του Αδριάνειου, όπως διατείνεται, ψευδώς για πολλοστή φορά, ο κ. Ρώμας. Οι μελέτες του έργου για την ανάδειξη του Αδριάνειου Υδραγωγείου στο Χαλάνδρι ΔΕΝ εκπορεύτηκαν από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας. Για τον απλό λόγο ότι ο Αναπτυξιακός Οργανισμός συστάθηκε τον Ιανουάριο του 2021, ενάμισι χρόνο δλδ μετά την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της πρότασης του Χαλανδρίου, τον Ιούλιο του 2020.

Υ.Σ. Ο Δήμος Χαλανδρίου, επειδή σέβεται τους συνομιλητές του και την κρίση όσων τον τίμησαν με τη μεγάλη αυτή διάκριση, θα κοινοποιήσει (μεταφρασμένη) τη δημόσια ανακοίνωση του κ. Ρώμα, περιφερειακού συμβούλου Αττικής και δημοτικού συμβούλου Χαλανδρίου, από την 1η Ιανουαρίου 2024,  σε όλους τους εμπλεκόμενους και αναφερόμενους σε αυτήν, στους διοργανωτές των 6ων βραβείων Αστικής Καινοτομίας της Κουανγκτσόου, στην Υπηρεσία Διεθνών Σχέσεων του Δήμου της Κουανγκτσόου, στον πρόξενο της Ελλάδας στην Κουανγκτσόου και στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Ελπίζουμε ότι ο κ. Ρώμας θα βρει το θάρρος να επαναλάβει πρόσωπο με πρόσωπο την γνώμη του για τη βράβευση του Χαλανδρίου στους εκπροσώπους του Δήμου της Κουανγκτσόου που θα επισκεφθούν την πόλη μας, στα τέλη Φεβρουαρίου, για την απονομή του χρηματικού επάθλου 20.000 δολαρίων που συνοδεύει το πρώτο βραβείο.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει:
Dimarxos_Roussos_2

Παρέμβαση του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τους πυρόπληκτους του Χαλανδρίου

Με επιστολή του, από 14.5.25 (Α.Π. 15861), προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τη Γενική Γραμματεία Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών

Περισσότερα

Σώμα Εθελοντών Χαλανδρίου: Εκδήλωση για την προστασία της Ρεματιάς Χαλανδρίου από τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Με πρωτοβουλία του Σώματος Εθελοντών/ντριών Χαλανδρίου και με την υποστήριξη της δ/νσης Περιβάλλοντος, διοργανώνεται εκδήλωση με σκοπό τον συντονισμό προτάσεων

Περισσότερα

Παροχή υπηρεσιών για τον καθαρισμό μοκετών, κουρτινών, καλυμμάτων επιπλώσεων, στα Τμήματα της Δ/νσης Προσχολικής Αγωγής και της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας – ΚΑΠΗ, του Δήμου Χαλανδρίου, με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης και τις τεχνικές προδιαγραφές της Τ.Ε.Δ.15131/2025

Μάιος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031