Title Image

Δράσεις Πεζοπόρων Χαλανδρίου

Δράσεις Πεζοπόρων Χαλανδρίου

 

Οι Πεζοπόροι Χαλανδρίου αποχαιρετούν το καλοκαίρι και καλωσορίζουν το φθινόπωρο με κατακτήσεις κορυφών, αγωνιστικές επιτυχίες, πάρτι και πεζοπορικές δράσεις σε μοναδικές διαδρομές.


Σάββατο 26/08 – Δευτέρα 28/08/2023 :  Ανάβαση στο Μυθικό Βουνό, τον  Όλυμπο

Η Ομάδα Κορυφών των Πεζοπόρων Χαλανδρίου θα ζήσει μια περιπέτεια στην κατοικία των Ολύμπιων Θεών. Τα μέλη της ομάδα κορυφών την περσινή χρονιά είχαν ανέβει στο θρόνο του Δία, το Στεφάνι στον Μύτικα και φέτος θα κατακτήσουν τις κορυφές Σκολιός (2,905μ.) και Σκούρτα (2,485μ.) διασχίζοντας υπεραιωνόβια δάση και αλπικό τοπίο.

olymbos_pezoporoi

Το ιερό βουνό, ο Όλυμπος είναι ορόσημο της ελληνικής μυθολογίας, εκτείνεται επιβλητικό ανάμεσα από τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Με πλούσια χλωρίδα και πανίδα ανακηρύχθηκε το 1938 ως ο πρώτος Εθνικός Δρυμός της Ελλάδος. Ψηλές κορυφές και βαθιές χαράδρες είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ολύμπου. Το μοναδικό οικοσύστημα του φιλοξενεί πάνω από 1.500 είδη φυτών, δεκάδες είδη άγριων ζώων, καθώς και σπάνια πουλιά.

 

Σάββατο 02/09/2023 : Sunset Beach Party στο La Costa

Για να ξεκινήσει ευχάριστα η νέα πεζοπορική σεζόν, ο σύλλογος μας διοργανώνει ένα sunset beach party στο Beach bar La Costa, στην παραλία του Ζούμπερι. Δεν υπάρχει ωραιότερη ώρα από αυτήν που ο ήλιος βάζει φωτιά στη θάλασσα. Καλούμε όλους τους φίλους μας να φορέσουν το μαγιό τους, το χαμόγελο τους και την καλύτερή τους διάθεση για βραδινό μπάνιο, μουσική που θα απογειώσει την διασκέδασή μας, δροσερά φρουτένια cocktail, και φυσικά την….. καλύτερη παρέα του Χαλανδρίου.

 

Κυριακή 10/09/2023 : Πεζοπορία και μπάνιο στο Αρχαίο Ηραίο, Φάρος Μελαγκάβι, Λίμνη Βουλιαγμένης στο Λουτράκι

Για να αποχαιρετίσει το καλοκαίρι, ο σύλλογος μας σας προσκαλεί σε μια εντυπωσιακή παραθαλάσσια διαδρομή στην σκιά των Γερανείων, στην λίμνη Βουλιαγμένης Λουτρακίου και στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου.

Melgavi-pezoporoi

Θα περπατήσουμε περιφερειακά στην πανέμορφη λίμνη Βουλιαγμένης και  θα περιηγηθούμε το Αρχαίο Ηραίο και τα ερείπια του ιερού ναού που ήταν αφιερωμένος στην Θεά Ήρα Ακραίας-Λιμενίας του 6ου αι.π.χ. Θα επισκεφτούμε τον Φάρο Μελαγκάβι που δεσπόζει στο ακρωτήριο του Ηραίου, τον μεγαλύτερο φάρο του κορινθιακού κόλπου ο οποίος λειτούργησε για πρώτη φορά το 1897 και χωρίζει τη βόρεια είσοδο του όρμου της Κορίνθου από τον Κόλπο των Αλκυονίδων.

Στην συνέχεια θα διασχίσουμε μια καταπράσινη διαδρομή για να ανέβουμε στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου για να θαυμάσουμε την επιβλητική θέα του Κορινθιακού κόλπου.

Η εκδρομή μας θα ολοκληρωθεί με μπάνιο και ελεύθερο χρόνο για βόλτα, καφέ και φαγητό στο Λουτράκι.

 

Κυριακή 24/09/2023 : Η Ομάδα Κορυφών κατακτά την Κορυφή Λιάκουρα στον Παρνασσό

Η Ομάδα Κορυφών των Πεζοπόρων Χαλανδρίου θα κατακτήσει την ψηλότερη κορυφή του Παρνασσού, την Λιάκουρα. Διάσημη και επιβλητική, δεσπόζει στο κυρίως συγκρότημα του ορεινού όγκου του Κεντρικού Παρνασσού, αγγίζει τα 2.457μ., και είναι μια από τις ψηλότερες κορυφές της Ελλάδας.

Liakoura-pezoporoi

Σύμφωνα με την μυθολογία το όνομά της προέρχεται από παραλλαγή της λέξης Λυκώρεια, που σημαίνει κραυγή των λύκων, όπως ονομαζόταν παλαιότερα ο Παρνασσός.

Τα μέλη της ομάδας θα διασχίσουν το πιο παρθένο και άγριο κομμάτι του Παρνασσού που είναι η χαράδρα της Βελίτσας, μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή διαδρομή 13χλμ. που οδηγεί στη Λιάκουρα. Από την κορυφή της είναι ορατές οι κορυφογραμμές του Ολύμπου, του Ελικώνα, της Γκιώνας, των Βαρδουσίων, της Οίτης, του Τυμφρηστού, του Άθω, ακόμη και του Ταϋγέτου!

 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής :

 

Ο Σύλλογος Πεζοπόρων Χαλανδρίου ευχαριστεί τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την υποστήριξη τους και την προβολή των δράσεων του συλλόγου