«Μια χώρα δυο αιώνες μετά» – Μια παράσταση με χιούμορ για τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση, στη Ρεματιά

 

 

Η τέχνη μας στηρίζει, στηρίζουμε την τέχνη

και τους ανθρώπους της

Τη θεατρική παράσταση Μια χώρα δυο αιώνες μετά του Ανδρέα Φλουράκη σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη, συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Δωδώνης, του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και της ομάδας Anima, φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021  – Νύχτες Αλληλεγγύης, την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Όταν η εκδήλωση για τα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση ακυρώνεται, μια ομάδα θεατών ανεβαίνουν στη σκηνή να διαμαρτυρηθούν και δεν λένε να φύγουν. Τσακώνονται, τα βρίσκουν, τραγουδούν, παίζουν παιχνίδια, εξομολογούνται, χορεύουν… Στο τέλος αποφασίζουν να κάνουν όλοι μαζί μια γιορτή, γιατί ό,τι κι αν πιστεύουμε, όσο διαφορετικοί κι αν είμαστε, κάποια γεγονότα είναι όμορφο να τα μοιραζόμαστε.

To έργο του Ανδρέα Φλουράκη πραγματεύεται με χιούμορ το πώς οι σημερινοί Έλληνες διαχειρίζονται τη νεότερη ιστορία τους αλλά και το πώς τη δημιουργούν, αναζητώντας απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: «Ποιοι είναι οι ήρωες του χθες και ποιοι του σήμερα;  Τι πιστεύουν οι σημερινοί νέοι ότι είναι; Τι είναι η Xάρτα του Ρήγα; Γιατί δεν ζωγράφισε τη Σφαγή της Χίου ένας Έλληνας ζωγράφος; Υπάρχουν πολλοί Θούριοι; Ποιος σχεδίασε την ελληνική σημαία; Τι άκουγε ο Σολωμός από τον βράχο της Ζακύνθου εκτός από τους κανονιοβολισμούς του Μεσολογγίου; Μήπως ο Βύρωνας ήρθε στην Ελλάδα για τουρισμό; Εκτός από την Μπουμπουλίνα και τη Μαντώ υπήρχαν άλλες επαναστάτριες; Γιατί κρυβόταν ο Κάλβος; Τι γλώσσες μιλούσαν οι Έλληνες τότε και τι τώρα; Τι έχει γίνει σε αυτή τη χώρα τα τελευταία διακόσια χρόνια;»

Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη

Σκηνικά-Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα

Πρωτότυπη Μουσική: Θοδωρής Λεμπέσης

Επιμέλεια Κίνησης: Κατερίνα Γεβετζή

Σχεδιασμός Φωτισμού: Ζωή Μολυβδά- Φαμέλη

Βοηθός σκηνοθέτη: Δέσποινα Στάμου
Παίζουν οι ηθοποιοί αλφαβητικά: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Άρης Μπαταγιάννης, Αμαλία Νίνου, Ράνια Σχίζα, Μαρία Χάνου

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα αναπήρων. Η πρόσβαση για άτομα με κινητικές βλάβες είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Ελεύθερη είσοδος μόνο με δελτίο εισόδου από το viva.gr
Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ).

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει:
EPADIX_diaforetikotita kai ergasiako perivallon_1

Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Χαλανδρίου: «Η Διαφορετικότητα και η Συμπερίληψη ως δομικά στοιχεία κουλτούρας στο εργασιακό περιβάλλον»

Τη  Δευτέρα 16/02/2026 και ώρα 19:00 στο Κέντρο Νεότητας (Δαναΐδων & Αντιγόνης) το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Χαλανδρίου φιλοξενεί μια

Περισσότερα
apokries 2026_5

Απόκριες 2026 στον Δήμο Χαλανδρίου: Ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους – Ξεχωρίζουν το 3ο Μαθητικό Καρναβάλι και το λαϊκό γλέντι στην πλατεία

Με δωρεάν εκδηλώσεις για όλους και πολύ κέφι, ο Δήμος Χαλανδρίου γιορτάζει και φέτος τις Απόκριες και προσκαλεί κατοίκους και

Περισσότερα
Φεβρουάριος 2026
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728