Title Image

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ CISV ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΠΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ CISV ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΠΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ  CISV ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΠΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Μια ασυνήθιστη επίσκεψη δέχτηκαν τη Δευτέρα 16 Ιουλίου τα μέλη Κεντρικού ΚΑΠΗ Χαλανδρίου, η αυλή του οποίου γέμισε χαρούμενα νεανικά πρόσωπα, κελαριστές φωνές, ενδιαφέροντα ερωτήματα …  Ήταν  παιδιά από διάφορες   χώρες (Ευρώπη – Αμερική) που συμμετέχουν σε μια διεθνή κατασκήνωση την οποία οργανώνει η Ένωση  Διεθνών Παιδικών Καλοκαιρινών Χωριών CISV (Children’s international summer village) συνεργαζόμενη με την Ουνέσκο και το Συμβούλιο της Ευρώπης). Η κατασκήνωση γίνεται στο ίδρυμα Χατζηκώνστα και μέσα στο πρόγραμμά της περιλαμβάνει μια ημέρα που τα παιδιά συνεργάζονται με τοπικούς φορείς  για να γνωρίσουν, να ακούσουν και να διδαχτούν.

 

Αντάλλαξαν λοιπόν με τα μέλη του ΚΑΠΗ ιδέες, πληροφορίες και εμπειρίες για τη διασκέδαση, την τεχνολογία, τον πόλεμο και την ειρήνη. Φυσικά εντυπωσίασαν τους παρόντες /ούσες με τις ερωτήσεις τους, τα τραγούδια, τα χορευτικά και τα παιχνίδια τους. Μα πάνω απ’ όλα πρόσφεραν τη χαρά και την ευκαιρία στους ηλικιωμένους -όπως δήλωσαν οι ίδιοι- να πάρουν ζωντάνια και ομορφιά από τα νιάτα!!!

Ξεχωριστή νότα η επέτειος των γενεθλίων της 14χρονης  Έμιλυ από την Αυστρία, αλλά και η ονομαστική εορτή της κυρίας Όλγας που πρόσφερε γλυκά και δροσερά κεράσματα.