Νέα μείωση δημοτικών τελών με ομόφωνη απόφασή του δημοτικού συμβουλίου Χαλανδρίου

Νέα μείωση των δημοτικών τελών αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την τελευταία του συνεδρίαση, την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, ενώ πλήρης θα είναι η απαλλαγή των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από την υποχρέωση καταβολής τους. Πρόκειται για την τρίτη μείωση στα δημοτικά τέλη που πραγματοποιείται κατά την τελευταία τετραετία διαμορφώνοντας το συνολικό ποσοστό μειώσεων στο 18%.

Σημειώνεται ότι η κλιμακούμενη μείωση των δημοτικών τελών δεν προέκυψε από περικοπή υπηρεσιών καθαριότητας, οι οποίες αντιθέτως έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά με την αύξηση του προσωπικού και του στόλου των απορριμματοφόρων και γενικότερα τη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής. Ενδεικτική της σημασίας της μείωσης των δημοτικών τελών και της ελάφρυνσης των δημοτών είναι η σύγκριση με τα δημοτικά τέλη όμορων δήμων (στο Χαλάνδρι τα τέλη διαμορφώθηκαν φέτος στο 1,10 ευρώ/τ.μ.) ενώ σε γειτονικούς δήμους  τα τέλη ανέρχονται μέχρι και 1,96 ευρώ/τ.μ.

Η συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, κατά την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε την απόφαση σχετικά με τα δημοτικά τέλη ήταν ιδιαίτερα σημαντική και για άλλους λόγους καθώς στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονταν η οριστική παραλαβή των μελετών του νέου δημαρχείου, η έγκριση της μελέτης για το έργο της ανάπλασης της παραρεμάτιας διαδρομής που προβλεπόταν στον συμμετοχικό προϋπολογισμό, θέματα που αφορούσαν στην εγγραφή επιπλέον 20 βρεφών και νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της πόλης, η έκτακτη επιχορήγηση των δυο σχολικών επιτροπών, η διοργάνωση καλλιτεχνικών εργαστηρίων για τους πολίτες και η λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας και ανακύκλωσης. Με αυτό το δεδομένο, εντύπωση προξένησε στους παρόντες δημοτικούς συμβούλους η απουσία από τη συζήτηση των δημοτικών παρατάξεων του Γιώργου Κουράση, «Χαλάνδρι σε Δράση», εξαιρουμένης της Μαρίας Λοτσάρη που ήταν παρούσα, του Στάθη Ανδρεόπουλου, «Χαλάνδρι Φιλική Πόλη», της Κονδυλίας (Λούλας) Καρατζά, «Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου», του Γιώργου Θωμά, «Μια πόλη για να ζεις – Χαλάνδρι η πόλη μας» και των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων – μελών της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Χαλανδρίου», γεγονός που έθεσε σε κίνδυνο την απαρτία του Δημοτικού Συμβουλίου και επομένως τη διεξαγωγή της συνεδρίασης και την υπερψήφιση των προαναφερθέντων ζητημάτων.

Παρόντες από την πλευρά της αντιπολίτευσης – εκτός από την κα Λοτσάρη – ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Γιάννη Λαδόπουλου «Μπορούμε όλοι μαζί για το Χαλάνδρι» και ο Άγγελος Νταβίας επικεφαλής της παράταξης «Χαλάνδρι – Αλλάζουμε πορεία» καθώς και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Θωμάς Βαρδουλάκης και Πέτρος Αναστασιάδης.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει:
anakoinosi_dimos

22η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ – 2α ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2026 (ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ)

Δείτε εδώ αναλυτικά: 

Περισσότερα
Μαθητική Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου_24

Με τη μαθητική παρέλαση κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 – Το μήνυμα του δημάρχου Χαλανδρίου

Τους αγώνες του λαού μας για ελευθερία και δικαιοσύνη τίμησαν οι Χαλανδραίοι, συμμετέχοντας στον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης

Περισσότερα
Το Ρωμαϊκό υδραγωγείο πάλι στο Χαλάνδρι_3

Το ρωμαϊκό Αδριάνειο Υδραγωγείο επανεντάχθηκε στην καθημερινότητα του Χαλανδρίου – Το αποτύπωμά του στη γειτονιά του Συνοικισμού

Το ρωμαϊκό Αδριάνειο Υδραγωγείο επανεντάσσεται στην καθημερινότητα του Χαλανδρίου, μέσω των εκτεταμένων αναπλάσεων που έγιναν σε τέσσερεις γειτονιές της πόλης,

Περισσότερα
Οκτώβριος 2026
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031