Title Image

JOBDAY στον Δήμο Χαλανδρίου

JOBDAY στον Δήμο Χαλανδρίου

Δελτίο Τύπου για τη δράση Jobday Χαλάνδρι

 

H Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Χαλανδρίου σε συνεργασία

με το Skywalker.gr πραγματοποίησαν  τη δράση   #JobDay Χαλάνδρι.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Τρίτη 10.12.2019 από τις 10.00 μέχρι τη 13.00, στο κτήριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας, στην οδό Παπάγου 7 στο β΄ όροφο με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες.

Η δράση απευθύνθηκε σε όσους επιθυμούν να βελτιωθούν σε επίπεδο δεξιοτήτων και στόχευε στην ενδυνάμωση, την κινητοποίηση και την ενεργή συμμετοχή όσων βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας ή αλλαγή θέσης εργασίας.

Αρχικά απηύθυνε χαιρετισμό και υποδέχτηκε το κοινό και τους εισηγητές η κα Ελπίδα Τρουμπούκη, κοινωνική λειτουργός και συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας και η κα Μαρίνα Κωνσταντινίδου, ψυχολόγος του Δήμου Χαλανδρίου και υπεύθυνη του Γραφείου Υποστήριξης Ανέργων.

Το λόγο πήρε πρώτη η κα Αναστασία Τομαρά, η οποία αναφέρθηκε στην ικανότητα αυτοπαρουσίασης σε μια συνέντευξη, Με βιωματικό τρόπο έθεσε ερωτήματα για σκέψη και κινητοποίησε το ακροατήριο με παιχνίδια ρόλων για το πώς μπορεί ο υποψήφιος να ενισχύσει την υποψηφιότητά του στον εργοδότη και να ξεχωρίσει από το πρώτο λεπτό.

Στη συνέχεια η κα Μαρία Χατζηαγγελίδη αναφέρθηκε σε τεχνικές αποτελεσματικής επικοινωνίας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης δίνοντας βάση στη δεξιότητα της ενεργητικής ακρόασης. Μέσα από την παρουσίασή της έδωσε συμβουλές για ερωτήσεις των εργοδοτών και πιθανές απαντήσεις των υποψηφίων, ενώ αναφέρθηκε και στη σημασία της μη λεκτικής επικοινωνίας.

Το εργαστήριο ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις του κοινού και ενδιαφέρουσα συζήτηση που αφορούσε την αναζήτηση εργασίας και τη σωστή χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον την εκδήλωση και συμμετείχαν θέτοντας απορίες και εκφράζοντας εμπειρίες από την αναζήτηση εργασίας και την επαφή τους με τους εργοδότες.

Στους συμμετέχοντες της εκδήλωσης θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Το δελτίο τύπου