Σε επέκταση του «Βοήθεια στο Σπίτι» προσβλέπει ο Δήμος ΧαλανδρίουΕνθαρρυντικό χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος το γεγονός ότι ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ήταν θετικός, στην τηλεδιάσκεψη της Τρίτης με τους δημάρχους Αττικής, στο αίτημα για επέκταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και σε δήμους που δεν περιλαμβάνονται στην προκήρυξη.

Απαντώντας, σε ερώτηση του δημάρχου Χαλανδρίου για το θέμα που ανακύπτει με τους δήμους που συνεχίζουν να «τρέχουν» με ίδιους πόρους το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και δεν εντάσσονται στην προκήρυξη που βγήκε, ο υπουργός Εσωτερικών παραδέχτηκε ότι το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει συμπληρωματική προκήρυξη, ώστε να ενταχθούν και οι δήμοι που έμειναν εκτός.

Σημειώνεται ότι στο Δήμο Χαλανδρίου το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» διακόπηκε το 2011 με απόφαση της τότε δημοτικής αρχής, με αποτέλεσμα να χαθούν και οι θέσεις των εργαζομένων που υπάγονταν σ’ αυτό. Οι δράσεις του προγράμματος καλύπτονται σήμερα από το Κέντρο Βοήθειας που λειτουργεί ο Δήμος, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, και υλοποιούνται με ίδιους πόρους.

«Η επέκταση του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” και στους δήμους που δεν εντάσσονται στην αρχική προκήρυξη είναι επιβεβλημένη», δηλώνει ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, τονίζοντας ότι υπό την πίεση και της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού, το κόστος για τους δήμους, όπως το Χαλάνδρι, που «τρέχουν» το πρόγραμμα με ίδιους πόρους είναι δυσβάσταχτο.Εμφάνιση μπάρας
Κρύψιμο μπάρας
Μέγεθος γραμμάτων
Αντίθεση