Title Image

«Πέρασε» από το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου η 2η αναμόρφωση προϋπολογισμού του 2020

«Πέρασε» από το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου η 2η αναμόρφωση προϋπολογισμού του 2020

Στην 9η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, την Τετάρτη 20 Μαΐου, συζητήθηκε η 2η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2020.

Η αναμόρφωση του προϋπολογισμού περιλάμβανε μεταξύ άλλων:

  • Την καταβολή δεδουλευμένων έκτακτων υπερωριών των εργαζομένων της καθαριότητας και της κοινωνικής υπηρεσίας.
  • Την ενίσχυση των Σχολικών Επιτροπών με 100.000 ευρώ.
  • Τις έκτακτες δαπάνες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού (απολυμάνσεις, καθαρισμοί, αγορά αντισηπτικών, μασκών).
  • Την απορρόφηση των έκτακτων πόρων από το υπουργείο Εσωτερικών, ύψους 400.000 ευρώ.
  • Την αύξηση του προϋπολογισμού του έργου των ασφαλτοστρώσεων κατά 3 εκατ. ευρώ.
  • Την επιχορήγηση από το ΠΕΠ Αττικής για την επικαιροποίηση του τοπικού σχεδίου διαχείρισης στερεών αποβλήτων του Δήμου Χαλανδρίου.
  • Την καταβολή χρηματικών βοηθημάτων σε άπορους δημότες ύψους 200.000 ευρώ.

 

Την αναμόρφωση ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης «Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» και οι σύμβουλοι των συνεργαζόμενων παρατάξεων «Μένω στο Χαλάνδρι», με επικεφαλής τον κ. Νίκο Πράσσο, «Χαλάνδρι Απόφαση Ευθύνης», με επικεφαλής τον κ. Παναγιώτη Βάσιο και «Μπορούμε Όλοι Μαζί για το Χαλάνδρι», με επικεφαλής τον κ. Ιωάννη Λαδόπουλο.

Καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων «Χαλάνδρι σε Δράση» με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Κουράση, «Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023» με επικεφαλής τον κ. Μανώλη Κρανίδη, «Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου» με επικεφαλής την κ. Λούλα Καρατζά, «Μια πόλη για να ζεις Χαλάνδρι», με επικεφαλής τον κ. Γ. Θωμά και «Χαλάνδρι Ενάντια Πρωτοβουλία Πολιτών», με επικεφαλής τον κ. Σωτήρη Λαπιέρη.

Σημειώνεται ότι από τους 41 εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, στη μαραθώνια συνεδρίαση των πεντέμισι ωρών συμμετείχαν οι 30.

Με αφορμή τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο και την επιλογή της πλειοψηφίας των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να καταψηφίσουν την αναμόρφωση του προϋπολογισμού ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος δήλωσε: «Εντύπωση προκαλεί η καταψήφιση εκ μέρους των περισσότερων αντιπολιτευόμενων παρατάξεων της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού που περιλάμβανε μεταξύ άλλων τις αναγκαίες πιστώσεις για την πληρωμή των δεδουλευμένων έκτακτων υπερωριών των εργαζομένων της καθαριότητας και της κοινωνικής υπηρεσίας που σήκωσαν το βάρος την περίοδο της πανδημίας, θέτοντας εαυτούς σε κίνδυνο.

»Απορίας άξιο επίσης ότι καταψηφίστηκαν η περαιτέρω ενίσχυση των σχολικών επιτροπών με το ποσό 100.000 ευρώ, ο διπλασιασμός του προϋπολογισμού του έργου των ασφαλτοστρώσεων, τα ποσά που δαπανήθηκαν τους δύο τελευταίους μήνες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ακόμα και η απορρόφηση των έκτακτων πόρων του υπουργείου Εσωτερικών», τόνισε ο κ. Ρούσσος και κατέληξε:

«Ακόμα πιο δύσκολο είναι να κατανοήσουμε το γεγονός ότι καταψηφίστηκαν ακόμα και ποσά που οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης είχαν υπερψηφίσει στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και στα οποία είχαν συμφωνήσει οι επικεφαλής των παρατάξεων κατά τη διάρκεια των τηλεδιασκέψων που είχαν μεσολαβήσει. Κρίμα πραγματικά…».