Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού – Στήριξη της Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων στο Χαλάνδρι

Τη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων στο Χαλάνδρι επισκέφθηκε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Έλενα Χριστούλη, μαζί με αντιπροσωπεία της «Αλληλεγγύη για Όλους», το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων στις 21 Μαρτίου.

Παραδόθηκαν είδη ρουχισμού (παπούτσια, μπουφάν, παντελόνια) και είδη προσωπικής υγιεινής (σαμπουάν, αφρόλουτρα και αποσμητικά) για τα 30 ανήλικα προσφυγόπουλα, ηλικίας 13 έως 17 ετών, που φιλοξενούνται εκεί.

Σίμος Ρούσσος: Δίπλα στους πρόσφυγες με δράσεις αλληλεγγύης

«Βρεθήκαμε στη δομή των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων για να παραδώσουμε μαζί με την «Αλληλεγγύη για Όλους» τη μικρή μας συνδρομή για τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί, και κυρίως για να μεταφέρουμε το μήνυμα υπέρ της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Είμαστε υπερήφανοι που το Χαλάνδρι καλοδέχτηκε από την πρώτη στιγμή τη δομή των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, που οι πολίτες στάθηκαν αλληλέγγυοι στη φιλοξενία περισσότερων από 50 οικογενειών στον ξενώνα του ΚΑΠΗ στο Κάτω Χαλάνδρι, που στήριξαν πρόθυμα όλες οι δράσεις μας για τη συγκέντρωση και αποστολή βοήθειας στο Κουτσόχερο, την Ειδομένη, τον Ελαιώνα, το Σκαραμαγκά, τη Μυτιλήνη, το Λαύριο. Στεκόμαστε δίπλα στους πρόσφυγες με δράσεις αλληλεγγύης, όχι με λόγια. Έτσι αποκτούν νόημα και ουσία ημέρες όπως σημερινή κατά των Φυλετικών Διακρίσεων», σημείωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

Η Δομή λειτουργεί στο Χαλάνδρι από το 2016 με στόχο τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των ασυνόδευτων ανήλικων παιδιών, την ασφαλή διαβίωση,  την κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωσή τους στην κοινότητα, και υποστηρίζεται από προσωπικό 15 ατόμων (κοινωνικοί λειτουργοί, φροντιστές, μάγειρες).

 

).

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει:
Karelleio_old_lady

Πρόγραμμα των ΚΑΠΗ – Μάιος 2025

Δείτε εδώ παρακάτω το πρόγραμμα: 

Περισσότερα
EFET1

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται μπάρες πρωτεΐνης

  

Περισσότερα
Sinedrio pROceed goes practice_16

Στο Χαλάνδρι το καταληκτικό συνέδριο του ευρωπαϊκού προγράμματος «pROceed goes practice» για την ένταξη και απασχόληση των Ρομά

 Παρουσία του βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ, Γ. Σταμάτη Ο Δήμος Χαλανδρίου φιλοξένησε το καταληκτικό συνέδριο του ευρωπαϊκού προγράμματος «pROceed goes

Περισσότερα
Μάιος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031