Title Image

Την πλήρη λειτουργία του Τοπικού Ιατρείου Κάτω Χαλανδρίου διεκδικεί ο Δήμος Χαλανδρίου με ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου

Την πλήρη λειτουργία του Τοπικού Ιατρείου Κάτω Χαλανδρίου διεκδικεί ο Δήμος Χαλανδρίου με ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλανδρίου συντασσόμενο πλήρως με τα αιτήματα φορέων, σωματείων και κατοίκων, διεκδικεί, την πλήρη λειτουργία του Τοπικού Ιατρείου Κάτω Χαλανδρίου, με ψήφισμα που έφερε στη συνεδρίαση της 9ης Φεβρουαρίου, η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση και υπερψηφίστηκε ομόφωνα από τους δημοτικούς συμβούλους.

 Αναλυτικά το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου αναφέρει:

«Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Χαλανδρίου γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες σοβαρών παραπόνων (φορέων και ασφαλισμένων) για την αδυναμία του Τοπικού Ιατρείου του Κάτω Χαλανδρίου να εξυπηρετήσει τους έχοντες ανάγκη λόγω έλλειψης γιατρών και μόνιμων νοσηλευτών.

Στο Τοπικό Ιατρείο του Κάτω Χαλανδρίου υπάρχουν ελάχιστοι γιατροί και πρόσφατα μεταφέρθηκε και ο ορθοπεδικός.

Δεν υπάρχουν βασικές ειδικότητες όπως παθολόγος, γυναικολόγος, καρδιολόγος, ΩΡΛ κλπ. Το Κάτω Χαλάνδρι είναι η πολυπληθέστερη περιοχή του Χαλανδρίου (το 1/3 σε πληθυσμό), το δε Τοπικό Ιατρείο εξυπηρετεί  και τμήματα όμορων περιοχών (Χολαργού, Αγ. Παρασκευής και Ψυχικού).

Εκτιμούμε την κατάσταση ως εξαιρετικά σοβαρή και επικίνδυνη για την υγεία των κατοίκων του Χαλανδρίου και αποφασίζουμε ομόφωνα:

1. Να συναντηθούμε άμεσα με τον υπεύθυνο λειτουργίας του Τοπικού Ιατρείου του Κάτω Χαλανδρίου για λεπτομερή ενημέρωση.

2. Να ζητήσουμε συνάντηση με τον διοικητή της 1ης ΥΠΕ και αν σε εύλογο χρονικό διάστημα δεν υπάρχει ανταπόκριση να απευθυνθούμε στον υπουργό Υγείας προκειμένου να του μεταφέρουμε τα αιτήματα των κατοίκων για τη λειτουργία του Τοπικού Ιατρείου με τις απαραίτητες ειδικότητες γιατρών και νοσηλευτών.

3. Να κοινοποιήσουμε την παρούσα απόφαση μέσω των τοπικών ΜΜΕ προς ενημέρωση των συνδημοτών μας.

4. Να κοινοποιήσουμε την παρούσα απόφαση στη Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίου (παράρτημα του οποίου είναι το Τ.Ι. Κάτω Χαλανδρίου) καθώς και στην υγειονομική περιφέρεια που ανήκει το Τ.Ι.

5. Να κοινοποιήσουμε την παρούσα απόφαση στον Διοικητή του Α’ ΠΕΣΥ.

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο συντάσσεται με τα αιτήματα φορέων, σωματείων και κατοίκων που διεκδικούν πλήρη λειτουργία του Τοπικού Ιατρείου του Κάτω Χαλανδρίου».