Title Image

Κοινωνικό Παντοπωλείο Χαλανδρίου- Η Αλληλεγγύη γίνεται καθημερινή πράξη!

Κοινωνικό Παντοπωλείο Χαλανδρίου- Η Αλληλεγγύη γίνεται καθημερινή πράξη!

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Χαλανδρίου στέκεται σταθερά στο πλευρό περίπου 1.200 ωφελούμενων δημοτών, χάρη στη διαρκή στήριξη του Δήμου, αλλά και στις γενναιόδωρες προσφορές μεγάλων εταιρειών, φορέων και ιδιωτών που αναγνωρίζουν τη συνεχή προσπάθεια της Δομής για την καταπολέμηση της ακραίας  φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και τη στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

Εντυπωσιακή αύξηση των χορηγιών το 2021

Κατά την διάρκεια του 2021, από τις υπηρεσίες του Κοινωνικού Παντοπωλείου ωφελήθηκαν 1.158 δημότες, από τους οποίους 303 ήταν ανήλικοι. Από δε την υπηρεσία Συσσιτίου, ωφελήθηκαν 86 δημότες μας.

Σημειώνεται ότι η επιλογή των ωφελουμένων –εκ των οποίων το 80,8% είναι ελληνικής καταγωγής– γίνεται, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, από Διαπαραταξιακή Επιτροπή, η οποία εξετάζει τη συνέχιση ή μη των ήδη εγκεκριμένων αιτήσεων αλλά και την αποδοχή ή απόρριψη νέων.

Ανάμεσα στους/στις ωφελούμενους/μενες, συγκαταλέγονται 630 δημότες/ισσες κοινωνικών ομάδων με ειδικά χαρακτηριστικά (ανασφάλιστοι/ες, άνεργοι/ες, άτομα με αναπηρία, άστεγοι, Ρομά).

Το συσσίτιο της Δομής παρασκευάζεται καθημερινά στις εγκαταστάσεις των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Χαλανδρίου και η διανομή του γίνεται στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου ενώ καθημερινά γίνεται διανομή κατ΄οίκον σε 7 άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η αναγνώριση του σημαντικού έργου που επιτελείται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο αποτυπώθηκε στην πολύ μεγάλη αύξηση των χορηγιών, που στην περίπτωση των υπερτοπικών εταιρειών έφτασε το 557% (!)

Ο Δήμος Χαλανδρίου παραμένει, σταθερός πυλώνας στήριξης του Κοινωνικού Παντοπωλείου, αυξάνοντας κατά 9% τη συνδρομή του, η οποία έφτασε τις 161.260,75 ευρώ.

Οι τοπικές επιχειρήσεις -21 συνολικά- είναι ο δεύτερος πυλώνας στήριξης της Δομής, με προσφορές που άγγιξαν τα 58.484 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 24% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Εντυπωσιακές ωστόσο για το 2021 ήταν οι προσφορές των 38 υπερτοπικών εταιρειών που συνεισέφεραν με προϊόντα αξίας 56.210 ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 557%, σε σχέση με το 2020.

Με χορηγίες ύψους 34.000 ευρώ, στήριξαν τη δομή 38 φορείς, ενώ οι δωρεές των πολιτών έφτασαν τις 240 το μήνα.

Σημειώνεται ότι κάθε οικογένεια εκ των ωφελούμενων, λαμβάνει πρόσθετη βοήθεια τον Δεκέμβρη, τον Μάρτη, τον μήνα του Πάσχα και τον Σεπτέμβρη, λόγω της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Για πρώτη φορά, το 2021, η κοινωνική υπηρεσία ξεκίνησε συνεργασία με μία παιδοοδοντίατρο, η οποία εθελοντικά προσφέρει τις υπηρεσίες της σε όλα τα εγγεγραμμένα παιδιά της Δομής έως και 12 ετών.

«Η διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Χαλανδρίου και το σύνολο των εργαζομένων του Κοινωνικού Παντοπωλείου, αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν από καρδιάς τις επιχειρήσεις, τους φορείς, καθώς και τους/τις μεμονωμένους/μένες ιδιώτες, για τη συνεχή και συγκινητική προσφορά τους, προσβλέποντας στην ολοένα στενότερη και αποδοτικότερη συνεργασία μαζί τους», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, η οποία καταλήγει:

«Εάν κάτι θα πρέπει να αποτελεί ευχή και επιδίωξη όλων είναι αντίστοιχες δομές να πάψουν να υπάρχουν, αφού θα έχει εκλείψει ο λόγος ύπαρξής τους, καθώς όλοι οι συμπολίτες μας θα μπορούν να έχουν ισότιμη πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες που θα τους εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης. Μέχρι τότε, αυτές οι μικρές δράσεις στήριξης και αλληλεγγύης, συμβάλλουν ώστε κανείς συνάνθρωπός μας να μην είναι μόνος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Δείτε ΕΔΩ τον αναλυτικό απολογισμό δράσης για το 2021.

 Η αλληλεγγύη είναι η κινητήρια δύναμη της κοινωνίας μας!

Συνεχίζουμε!