Title Image

Το Καλοκαίρι, η Αλληλεγγύη ξεκινάει από τη Ρεματιά

Το Καλοκαίρι, η Αλληλεγγύη ξεκινάει από τη Ρεματιά

Από το 2015, το Φεστιβάλ Ρεματιάς έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη γιορτή για τον Πολιτισμό και την Αλληλεγγύη. Με απόφαση της δ/νσης Πολιτισμού οι παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο αυξήθηκαν και το … εισιτήριο αντικαταστάθηκε με την ευγενική προσφορά των πολιτών σε τρόφιμα και φάρμακα, για τους πρόσφυγες και τους ευπαθείς συμπολίτες μας που εξυπηρετούνται στις κοινωνικές δομές της πόλης.

Οι πολίτες του Χαλανδρίου ανταποκρίθηκαν όλα αυτά τα χρόνια με θέρμη και με μεγάλες προσφορές αγαθών πρώτης ανάγκης. Μετά το τέλος του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021, μια πολύ σημαντική βοήθεια παραδόθηκε στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ) για τις ανάγκες του κλάδου, που επλήγη σφοδρά από τα δύο χρόνια πανδημίας.

Σέργιος Γκάκας: «Πολιτισμός και αλληλεγγύη δίπλα – δίπλα»

«Οι πολίτες του Χαλανδρίου έγιναν από την πρώτη στιγμή κοινωνοί της επιλογής μας, το Φεστιβάλ Ρεματιάς να γίνει και μια μεγάλη γιορτή αλληλεγγύης. Η φυσιογνωμία αυτή του Φεστιβάλ που …βάζει δίπλα – δίπλα τον Πολιτισμό και την Αλληλεγγύη διατηρήθηκε αλώβητη ακόμα και τα δύο προηγούμενα χρόνια της πανδημίας. Φέτος, που τα υγειονομικά πρωτόκολλα μας επέτρεψαν να επιστρέψουμε στην πληρότητα των θέσεων, προσδοκούμε ότι οι προσφορές ειδών πρώτης ανάγκης θα υπερδιπλασιαστούν, γιατί η Τέχνη και η Αλληλεγγύη είναι πάντα το όπλο μας», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σέργιος Γκάκας.