Title Image

Έγραψε ιστορία στο Χαλάνδρι ο πρώτος αγώνας Τριάθλου – 1ο In Pool TRIathlon Chalandri 2023

Έγραψε ιστορία στο Χαλάνδρι ο πρώτος αγώνας Τριάθλου – 1ο In Pool TRIathlon Chalandri 2023

Το κλειστό Δημοτικό κολυμβητήριο στο αθλητικό κέντρο «Ν. Πέρκιζας», αποτέλεσε επί 2 ημέρες, το αγωνιστικό τερέν της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκε αυτή η ξεχωριστή εκδοχή Τριάθλου, το 1ο In Pool TRIathlon Chalandri 2023, προσελκύοντας αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα.

 

Μεγάλες στιγμές έζησαν 179 αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και όσοι συνοδοί – θεατές βρέθηκαν στο κολυμβητήριο, το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου, για να απολαύσουν τις επάλληλες σειρές από νωρίς το πρωί του Σαββάτου και για όλη την ημέρα, αλλά και την Κυριακή μέχρι το μεσημέρι. Από τις αναμετρήσεις αυτές αναδείχτηκαν οι 10 πιο γρήγορες γυναίκες και 10 πιο γρήγοροι άνδρες τριαθλητές, που έφτασαν στους δύο μεγάλους τελικούς της Κυριακής.

Την πρόκριση έλαβαν τελικά οι: Στεφανία Πολυχρονιάδη, Λιάνα Χασιώτη, Σαββίνα Σαμαρά, Σοφία Τζαχρήστου, Νικόλ Καββαδία, Αθηνά Χατζηστύλη, Λυδία Παπανδρέου, Κατερίνα Παπαϊωάννου,  Νικολέτα Αγγελέτου, Δανάη- Ελίνα Μακριδάκη και οι Παναγιώτης Πολύζος, Μάνος Μοίρας, Σπύρος Γκοτζιάς, Ορέστης Χαραχούσης, Γιώργος Αρνιακός, Γιώργος Καραγιάννης, Σπύρος Χρυσικόπουλος, Βαλεντίνος Δημητρακόπουλος, Κώστας Αγγελακόπουλος, Ανδρέας Προδρομίδης, οι οποίοι τελικά έλαβαν την ακόλουθη σειρά κατάταξης, ανεβαίνοντας στο βάθρο οι: Παναγιώτης Πολύζος, Μάνος Μοίρας, Σπύρος Γκοτζιάς & αντίστοιχα στις γυναίκες Στεφανία Πολυχρονιάδη, Λιάνα Χασιώτη, Σαββίνα Σαμαρά.

 

Στα θετικά της διοργάνωσης καταγράφεται το γεγονός ότι συμμετείχαν περισσότεροι από 70 (!) αθλητές που δεν είχαν ποτέ δοκιμάσει ξανά την εμπειρία του Τριάθλου, αλλά θέλησαν να ζήσουν τα υπέροχα συναισθήματα που προσφέρει η εναλλαγή των σπορ κολύμβησης, ποδηλασίας και τρεξίματος. Θεωρείται βέβαιο ότι αυτούς τους αθλητές θα τους συναντήσουμε στις επόμενες διοργανώσεις Τριάθλου ανά την Ελλάδα και γιατί όχι, στα βάθρα της επόμενης πενταετίας – δεκαετίας ότι έχοντας ζήσει τα υπέροχα

Τις απονομές των μεταλλίων συμπλήρωσαν οι βραβεύσεις των δύο εγκύων γυναικών Στεφανίας Πολυχρονιάδου και Βαρβάρας Φασόη, του μικρότερου (12 ετών) τριαθλητή Αντώνιου Γεωργιάδη, των δύο συλλόγων Ατόμων με Αναπηρίες και όλων των μελών του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ «Καστελλάνοι» και Συλλόγου Ιωνάς, της επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω που συνεισέφεραν στην ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα και ασφαλώς των μοναδικών και ανεπανάληπτων εθελοντών της διοργάνωσης (πολλοί εκ των οποίων είναι φοιτητές/φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου).

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου συνετέλεσε σημαντικά στη δημιουργία γιορταστικού κλίματος, προσφέροντας ιδιαίτερη τιμή στους νικητές των βάθρων.

Παράλληλα με τους αγώνες των ενηλίκων, προσφέρθηκαν πλήθος δραστηριοτήτων για παιδιά, τα οποία απολαύσουν σκάκι σε παράλληλα γήπεδα από τον Σκακιστικό Σύλλογο Χαλανδρίου, Kids Aqua Games, Kids Aqua Yoga από την Αριάδνη Οικονομίδη (Yoga Instructor), ποδηλατική βραδυπορία καθώς και σκυταλοδρομίες κολύμβησης και το Swim Together.

Το event …έτρεξε με την ασφάλεια και την ταχύτητα της EKKA Mercedes και εξοπλίστηκε με την κολυμβητική του ένδυση της TURBO ενώ τους αθλητές δρόσισε το φυσικό μεταλλικό νερό «Θεόνη».

Σίμος Ρούσσος, δήμαρχος Χαλανδρίου: «Ικανοποίηση και χαρά που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις μας μια μεγάλη διοργάνωση».

«Μια μεγάλη διοργάνωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Αισθανόμαστε χαρά και ικανοποίηση που το Χαλάνδρι έχει τη δυνατότητα, χάρη στις πλήρως ανακαινισμένες, ασφαλείς και καθολικά προσβάσιμες αθλητικές του εγκαταστάσεις, να φιλοξενήσει μια μεγάλη διοργάνωση όπως ο αγώνας Τριάθλου. Προσδοκούμε ότι το κίνητρο και το ερέθισμα που δόθηκε φέτος, θα φέρει ακόμα περισσότερους νέους αθλητές στον αγώνα της επόμενης χρονιάς», υποστήριξε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος κατά την τελετή απονομής των μεταλλίων.


Χάρης Μαυρουδής, αντιδήμαρχος Αθλητισμού
: «Το Τρίαθλον θα αποτελέσει θεσμό για το Χαλάνδρι»

«Ο αγώνας Τριάθλου, που ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία, είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει θεσμό για την πόλη. Το Χαλάνδρι έχει αποδείξει ότι αγκαλιάζει τις πρωτοπόρες δράσεις και ότι μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις. Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή και ασφαλή διοργάνωση του αγώνα, τους εργαζόμενους της δ/νσης Αθλητισμού, τους εθελοντές, το Σωματείο “Ιωνάς”, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου και ασφαλώς την εταιρεία TRIMORE», σημείωσε με τη σειρά του ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χάρης Μαυρουδής.

Ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, επικεφαλής της TRIMORE Sport Events XTERRA Greece, ενθουσιασμένος είπε: «Η πρόκληση κερδήθηκε και δημιουργήσαμε έναν καινούριο θεσμό. Το indoor Τρίαθλο έχει πλέον σπίτι και αυτό είναι στο Δήμο Χαλανδρίου και στο Δημοτικό Κολυμβητήριο “Ν. Πέρκιζας”. Εκεί οραματιστήκαμε έναν αγώνα Τριάθλου μεγάλης έντασης και υψηλού θεάματος και, με τη βοήθεια του Δήμου, της Cycle Box, με τον εξοπλισμό που μας παραχώρησε, των συνεργατών και των εθελοντών μας, έγινε πραγματικότητα. Τώρα, έχοντας συγκεντρώσει την εμπειρία της διοργάνωσης αυτής και την πολύτιμη γνώμη αθλητών, εθελοντών και συνεργατών μας, ήδη σχεδιάζουμε τη βελτιωμένη έκδοση του Φεβρουαρίου του 2024! Μας κάνει χαρούμενους η εμπιστοσύνη των Τριαθλητών και κυρίως εκείνων που δοκίμασαν το άθλημα για πρώτη φορά! Το ραντεβού της επόμενης χρονιάς ήδη δόθηκε, παρακαλούμε σημειώστε το στο καλεντάρι σας!»