Title Image

Κέντρο Στήριξης Οικογένειας

Το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας (Κ.Σ.ΟΙ.) αποτελεί μία νέα κοινωνική δομή, ιδρύθηκε το 2021, που επεκτείνει τις δράσεις του δραστήριου Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Χαλανδρίου, με σκοπό την υποστήριξη και ενίσχυση των μελών της οικογένειας, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται επαρκώς στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Οι δράσεις του Κ.Σ.ΟΙ. περιλαμβάνουν:

Συμβουλευτική ζεύγους (κρίση στο ζευγάρι, διαζύγιο), καθοδήγηση σε ζητήματα διαχείρισης των παιδιών, ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής υποστήριξης σε ενήλικα μέλη οικογενειών, για θέματα που προκύπτουν στο οικογενειακό περιβάλλον, πχ από  τις συνέπειες της πανδημίας στην οικογένεια, ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής υποστήριξης για το πένθος στην οικογένεια, διασύνδεση και συνεργασία με άλλες δομές του Δήμου Χαλανδρίου και με μη κυβερνητικούς οργανισμούς, παραπομπή σε υπηρεσίες και σε άλλες εξειδικευμένες δημόσιες δομές ψυχικής υγείας, δημοσίευση και διάδοση πληροφοριακού υλικού για οικογενειακά ζητήματα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Χαλανδρίου και των κοινωνικών δικτύων του.

Το Κ.Σ.ΟΙ. στελεχώνεται πλήρως από κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο. Οι συνεδρίες συμβουλευτικής μπορούν να πραγματοποιηθούν, είτε διά ζώσης, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης (μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom ή skype ), τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της πανδημίας Covid-19.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2021

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Δ/νση: Σολωμού 10, Χαλάνδρι
Ημέρες λειτουργίας: Δευτέρα- Παρασκευή
Ώρες λειτουργίας: 08.00-16.00
210 68 99 921- 922 (κ. Ελένη Κοντάκου)
210 68 99 914 (Κέντρο Κοινότητας)
e.kontakou@halandri.gr
kentrokoinotitas@halandri.gr

 

Ενημέρωση και Δράσεις

Περισσότερα