Title Image

Γιορτάζουμε τις μανούλες στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Χαλανδρίου

Γιορτάζουμε τις μανούλες στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Χαλανδρίου

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες οι παιδαγωγοί των παιδικών σταθμών βοηθάνε τα παιδιά να ανακαλύψουν τη μοναδική σχέση μητέρας-παιδιού μέσα από τα προσωπικά  τους βιώματα, μέσα από εικόνες, βιβλία, φωτογραφίες από οικογένειες ζώων και άλλα πολλά.

Φέτος, οι μανούλες δεν θα πάρουν το δώρο-έκπληξη που ετοίμαζαν τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό, φέτος θα το φτιάξουν μαζί με τα παιδιά τους.

Ακολουθούν μια σειρά από δημιουργικές προτάσεις για ξεχωριστά δώρα, από ανθοδέσμη έως κοσμήματα, κάρτες, και φωτογραφικά άλμπουμ και βέβαια πλούσιο παιδαγωγικό υλικό με ποιήματα, μουσικές και έργα τέχνης για να γιορτάσετε μαζί με τα παιδιά σας αυτή την ξεχωριστή μέρα.

Φτιάχνουμε την ανθοδέσμη της μαμάς

θα χρειαστούμε πολύχρωμα χαρτόνια, ψαλίδι και κόλλα και να ακολουθήσουμε τα βήματα των παιδαγωγών του 1ου Τμήματος Προσχολικής Αγωγής.

Τι κάνουμε:

⇒ Κόβουμε τα χαρτόνια όπως στη φωτογραφία 1
⇒ Τσακίζουμε και κόβουμε τα χαρτόνια με τον τρόπο που δείχνουν οι φωτογραφίες  2,3,4,5,6,7
⇒ Τέλος κολλάμε και μπορούμε στο παραλληλόγραμμο να γράψουμε μια ευχή για την αγαπημένη μας μανούλα φωτογραφίες 8, 9

Βήμα- βήμα όλη η διαδικασία:

Φτιάχνουμε κoσμήματα για τη μαμά

Θα χρειαστείτε πολύ απλά υλικά: πένες, τέμπερες, πινέλα, σχοινί και κορδελίτσες για να φτιάξετε ένα πανέμορφο κόσμημα για το χέρι ή το λαιμό.
Δείτε όλα τα βήματα εδώ όπως τα περιγράφουν αναλυτικά οι παιδαγωγοί του 5ου Τμήματος Προσχολικής Αγωγής.

Μαζί με τον μπαμπά

Αγαπητοί μπαμπάδες όλου του Χαλανδρίου ενωθείτε! Μπορεί να το έχετε ξεχάσει, αλλά εμείς είμαστε εδώ, για να σας το θυμίσουμε. Την Κυριακή 10 Μαΐου είναι η γιορτή της μητέρας.  Είναι λοιπόν ευκαιρία να κάνετε μία ωραία έκπληξη, μαζί με τα αγγελούδια σας, στη σύζυγό σας και μανούλα τους. Διαβάστε προσεκτικά εδώ και οργανωθείτε!

Η πιο όμορφη λέξη της ανθρωπότητας

Όλα για τη μανούλα! Οι παιδαγωγοί του 2ου Τμήματος Προσχολικής Αγωγής συγκέντρωσαν σε ένα PDF ιδέες για γιορτινές γιρλάντες, δώρα και μαζί ποιήματα και πίνακες διάσημων ζωγράφων, όπου πρωταγωνιστεί η μητέρα. Δείτε εδώ.

Παραμύθια, τραγούδια και γλυκίσματα

Γιορτή χωρίς γλυκίσματα δεν γίνεται. Οι παιδαγωγοί του 6ου Τμήματος της Προσχολικής Αγωγής συγκέντρωσαν συνταγές με εύκολα αλλά λαχταριστά γλυκίσματα για την ξεχωριστή γιορτή της μητέρας. Μπορείτε να τα φτιάξετε ακούγοντας τη μουσική που προτείνουν. Όλα αυτά με ένα κλικ εδώ.

Μητέρα, μανούλα, μαμά

Η λέξη στα χείλια κάθε ανθρώπου. Η μητέρα που πρωταγωνιστεί στη ζωή μας και στην τέχνη, αλλά όταν της το ζητήσουν τα παιδιά της θα παίξει μαζί τους το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού. Πώς θα γίνει αυτό; Μάθετε περισσότερα εδώ. Οι παιδαγωγοί του 3ου Τμήματος της Προσχολικής Αγωγής δεν …κρύβουν τίποτα για το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού.

Οι δασκάλες όλων των παιδικών σταθμών του Δήμου Χαλανδρίου εύχονται σε όλες τις μαμάδες Χρόνια Πολλά!