Title Image

Το Αδριάνειο Υδραγωγείο προσφέρει ξανά το νερό του στο Χαλάνδρι – Συνέντευξη του δημάρχου Σίμου Ρούσσου στον ρ/σ ΣΚΑΪ

Το Αδριάνειο Υδραγωγείο προσφέρει ξανά το νερό του στο Χαλάνδρι – Συνέντευξη του δημάρχου Σίμου Ρούσσου στον ρ/σ ΣΚΑΪ

Στον ρ/σ ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Στιγμιότυπα» του Βασίλη Κουφόπουλου μίλησε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Cultural Hidrant και για την επαναξιοποίηση του «αρχαίου» νερού του ρωμαϊκού Αδριάνειου Υδραγωγείου που παραμένει …ζωντανό.

Μετά από μια συνοπτική αναφορά στην πολυκύμαντη ιστορία του αρχαίου μνημείου, ο δήμαρχος Χαλανδρίου παρουσίασε το πολυεπίπεδο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Cultural Hidrant για την ανάδειξη και την επαναξιοποίηση του Αδριάνειου, βασικό στοιχείο του οποίου είναι η εκμετάλλευση του υδάτινου πόρου. «Ένα από τα στοιχεία του προγράμματος είναι η εκμετάλλευση του υδάτινου πόρου. Υπολογίζουμε ότι θα γλυτώσουμε 25.000 μ2 νερού, εκ των οποίων τα 10.000 μ2 είναι πόσιμο. Με το νερό αυτό θα υδροδοτούμε τους κοινόχρηστους χώρους και τις αυλές των σχολείων. Στη συνέχεια θα δημιουργηθεί μια Κοινότητα που θα διαχειρίζεται αυτό τον πόρο, ο οποίος σήμερα χάνεται στη θάλασσα», σημείωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου.

Αναφέρθηκε επίσης στις εκτεταμένες αναπλάσεις που έχουν σχεδιαστεί για τέσσερις περιοχές του Χαλανδρίου, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για «αναπλάσεις άνω των 20.000 τ.μ.» οι οποίες με συνοδευτούν με «πάνω από 15.000 φυτεύσεις. Τα νέα δέντρα και οι θάμνοι που θα τοποθετηθούν, θα ποτίζονται από το νερό του Αδριάνειου Υδραγωγείου», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου αναφέρθηκε και στη δημιουργία, στο πλαίσιο του προγράμματος, του πρώτου Τοπικού Ψηφιακού Αρχείου για το Αδριάνειο και το Χαλάνδρι, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη μεγάλη συμμετοχή των φορέων της πόλης, και ειδικά των σχολείων, στο όλο εγχείρημα. «Είναι πολύ μεγάλη η συμμετοχή των φορέων της πόλης και κυρίως των σχολείων, καθώς 13 σχολεία και περισσότεροι από 500 μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς σχεδιάζουν τις αυλές των σχολείων τους», δήλωσε.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του δημάρχου Χαλανδρίου παρακάτω: