Title Image

Τα ΚΑΠΗ Χαλανδρίου υποδέχονται ξανά τα μέλη τους, από την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Τα ΚΑΠΗ Χαλανδρίου υποδέχονται ξανά τα μέλη τους, από την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Οι φίλοι/φίλες δημότες/ δημότισσες του Δήμου Χαλανδρίου, θα μπορούν να ξαναπιούν το καφεδάκι τους, να βρουν και πάλι την παρέα τους, στους  φιλόξενους χώρους των κυλικείων των ΚΑΠΗ του Χαλανδρίου, που ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους, από την Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2022.

Τα ΚΑΠΗ μπορεί να παρέμειναν κλειστά στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, εν τούτοις ακόμα και σε εκείνο το διάστημα δεν σταμάτησαν να παρέχουν εξατομικευμένες υπηρεσίες, σε όσους/ όσες τις είχαν ανάγκη.

Η είσοδος στους χώρους των κυλικείων θα γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για την αποφυγή μετάδοσης και διασποράς του κορονοϊού.

Δηλαδή, η είσοδος θα γίνεται σε όσους/ες επιδεικνύουν:

α) Είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 9, στον υπεύθυνο που ορίζεται από την εκάστοτε δομή,

β) Είτε πιστοποιητικό νόσησης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις, που αναγράφονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, Τεύχος Β 2676/31.05.2022, ορίζεται υπεύθυνος προαγωγής εμβολιασμού σε κάθε δομή και τηρείται αρχείο καταγραφής ωφελούμενων ανά ημέρα, τηρουμένων των ισχυόντων κανόνων προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική από εργαζόμενους και εξυπηρετούμενους.

Επίσης, επιτρέπεται η πραγματοποίηση των εκδρομών και των ομαδικών μετακινήσεων για τα δημοτικά ΚΑΠΗ, τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ανοιχτής φροντίδας και υποστήριξης ηλικιωμένων υπό την προϋπόθεση της συμμετοχής ατόμων τα οποία:

 α) Είτε επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 9,

 β) Είτε επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9, καθώς και με τους περιορισμούς και τα πρωτόκολλα που ισχύουν ανά δραστηριότητα.