Title Image

Σίμος Ρούσσος: Καθορίστηκε οδικός χάρτης για την ένταξη στο Σχέδιο της περιοχής «Πεύκο Πολίτη»

Σίμος Ρούσσος: Καθορίστηκε οδικός χάρτης για την ένταξη στο Σχέδιο της περιοχής «Πεύκο Πολίτη»

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος μίλησε στον  ρ/σ «Επικοινωνία FΜ» για τις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με την ένταξη στο Σχέδιο Πόλης της περιοχής «Πεύκο Πολίτη».

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου αναφέρθηκε στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες Περιφέρειας και Δήμου Χαλανδρίου, υπογραμμίζοντας:

«Η συνάντηση ήταν θετική, σε καλό κλίμα. Καθορίστηκε ένας οδικής χάρτης για να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες. Αυτό που είναι καινούριο στην υπόθεση είναι ότι εκφράστηκε με έναν ρητό τρόπο δημόσια η κατηγορηματική θέση της Περιφέρειας Αττικής ότι αυτό το ζήτημα δεν μπορεί να χρονίζει άλλο. Και περιμένουμε τώρα τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, τη διεύθυνση Χωροταξίας, να υλοποιήσει αυτά τα οποία συμφωνήθηκαν».

«Θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις στο επόμενο δίμηνο…»

«Νομίζω ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις, εφόσον υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις όλων, όπως συμφωνήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρούσσος.

Επανέλαβε την αναγκαιότητα το θέμα να οδηγηθεί σε άμεση λύση: «Αυτό το θέμα δεν πάει άλλο, ούτε για τους ανθρώπους που έχουν εκεί τις ιδιοκτησίες τους, ούτε για την πόλη. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Δεν μπορεί να διαιωνίζεται αυτή η άθλια κατάσταση».

Και τόνισε ότι εφόσον έγιναν δεκτές οι θέσεις του Δήμου, θα απαιτηθούν ελάχιστες τροποποιήσεις στην Πολεοδομική Μελέτη:

«Έχουμε ολοκληρώσει την Πολεοδομική Μελέτη από το 2018, η οποία εκκρεμούσε πάνω από 35 χρόνια. Την παραδώσαμε. Θα γίνουν κάποιες μικρές τροποποιήσεις που δεν θα πάρουν χρόνο, προκειμένου να αρθούν και οι τελευταίες επιφυλάξεις των υπηρεσιακών παραγόντων.

»Πάντως έγιναν αποδεκτές οι θέσεις του Δήμου σε ό,τι αφορά το ανέφικτο των απαλλοτριώσεων της τάξης των 15 εκατ. ευρώ που μας ζητούσαν.

»Έγινε αποδεκτή η θέση του Δήμου ότι δεν υπάρχει εθνικό οδικό δίκτυο στην περιοχή, και άρα ότι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα είναι απολύτως σύννομα και από δω και πέρα νομίζω ότι  με την καλή διάθεση όλων θα προχωρήσει το θέμα», κατέληξε ο δήμαρχος Χαλανδρίου.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο.