Title Image

Πεζοπορικός Σύλλογος «Ο Ευριπίδης» – Εξορμήσεις Δεκεμβρίου

Πεζοπορικός Σύλλογος «Ο Ευριπίδης» – Εξορμήσεις Δεκεμβρίου

ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

«Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ»

ΠΕΖΟΠΟΡΟΙ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

 

 

Ο Σύλλογος Πεζοπόρων Χαλανδρίου «Ο Ευριπίδης» ολοκληρώνει το πλούσιο πρόγραμμα του για το 2023 με μια σειρά από πεζοπορικές αλλά και κοινωνικές δράσεις.

 

Σάββατο 02/12/23 : Περπατάμε με τα παιδιά… για τα παιδιά!

Το Σάββατο 02 Δεκεμβρίου ο σύλλογος μας με μεγάλη χαρά θα συνοδέψει και θα οδηγήσει τα παιδιά που φιλοξενούνται στην προσωρινή Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Χαλανδρίου σε μία όμορφη και εύκολη διαδρομή στον Υμηττό. Απλώνουμε το χέρι μας στα παιδιά αυτά που έχουν υποχρεωθεί να αφήσουν τους τόπους τους και τις οικογένειες τους, προκειμένου να αναζητήσουν ένα ασφαλέστερο και καλύτερο μέλλον. Θα περπατήσουμε μαζί τους, ξεναγώντας τους σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αττικής και της χώρας που με αγάπη τα έχει υποδεχθεί.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που γίνεται σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων Χαλανδρίου και την Δομή Φιλοξενίας.

 

Κυριακή 03/12/2023 : Πεζοπορία στο Γεωπάρκο Χελμού – Καλάβρυτα

Ο σύλλογος μας θα πεζοπορήσει στο, μοναδικής ομορφιάς και γεωλογικής ιστορίας, Παγκόσμιο Γεωπάρκο Χελμού – Βουραϊκού. Το πάρκο αποτελεί μέλος του παγκόσμιου δικτύου γεωπάρκων της UNESCO. Έχει έκταση 647.000 και φιλοξενεί μοναδικά τοπία γεωλογικής ομορφιάς και πολιτιστικής κληρονομιάς. Οροθετήθηκε το 2009 και σκοπός του είναι η προστασία, διατήρηση και διαχείριση της φύσης και του τοπίου ως φυσικής κληρονομιάς και πολύτιμου εθνικού φυσικού πόρου.

kalavrita_pezoporoiΗ ομάδα μας θα ξεκινήσει την πεζοπορία της από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο ορεινό χωριό Άνω Λουσοί, το οποίο είναι κτισμένο σε υψόμετρο 1,140μ στις πλαγιές των  Αροανίων. Θα πεζοπορήσουμε σε μια υπέροχη κατηφορική διαδρομή 7 χλμ. μέσα σε ελατόδασος.

Στην διαδρομή μας θα έχουμε την χαρά να γιορτάσουμε μαζί την έναρξη της εορταστικής περιόδου και των  άγιων  ημερών των Χριστουγέννων και θα στολίσουμε, και φέτος, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας με οικολογικά στολιδάκια.

Η πεζοπορία μας θα καταλήξει σε έναν από τους πιο δημοφιλής προορισμούς της Πελοποννήσου, τα ιστορικά Καλάβρυτα. Θα έχουμε την δυνατότητα να περιηγηθούμε στην πανέμορφη κωμόπολη, να περπατήσουμε στους λιθόστρωτους πεζόδρομους, και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και φαγητό στα γραφικά ταβερνάκια της πόλης.

 

Κυριακή 10/12/2023 : Χριστουγεννιάτικος χορός

Το μεσημέρι της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου διοργανώνουμε Χριστουγεννιάτικο Χορό στο μουσικό μεζεδοπωλείο «Πόρτο Κάγιο». Θα γιορτάσουμε όλοι μαζί, σαν μια μεγάλη παρέα, τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων, σε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον με ζωντανή παραδοσιακή και λαϊκή μουσική και θα γευτούμε τις ιδιαίτερες γεύσεις της Μανιάτικης κουζίνας.

 

Κυριακή 17/12/2023 : Πεζοπορία στον Υμηττό

Θα πεζοπορήσουμε σε μία από τις πιο όμορφες διαδρομές του Υμηττού. Θα ξεκινήσουμε από το πυροφυλάκιο της Καισαριανής “Δημήτρης Καραμολέγκος”. Θα περπατήσουμε σε μια καταπράσινη διαδρομή στο αισθητικό δάσος του Υμηττού και θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε τον Ιερό Ναό Παμμέγιστων Ταξιαρχών, τον Καθολικό ναό Αγίου Μάρκου-Φραγκομονάστηρο, την Μονή Καισαριανής, το φυτώριο του βοτανικού κήπου και το εκκλησάκι της Αναλήψεως. Σε αρκετά σημεία της διαδρομής μας θα έχουμε την δυνατότητα να θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της Αθήνας.

Στο αναψυκτήριο της Καλοπούλας, κοντά στην αρχαία πηγή της Καλοπούλας, μπορούμε να κάνουμε ένα διάλειμμα σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον, ανάμεσα στα δέντρα.

Πρόκειται για μια διαδρομή 5,5χλμ. με θετική υψομετρική 160 μ. και βαθμό δυσκολίας 1.

 

Κυριακή 17/12/2023 : Συμμετοχή στον 3ο Νυχτερινό Αγώνα Δρόμου Χαλανδρίου

Τα μέλη των Πεζοπόρων Χαλανδρίου θα συμμετέχουμε είτε ως δρομείς είτε ως εθελοντές στον 3ο Νυχτερινό Αγώνα Δρόμου Χαλανδρίου «Chalandri Run The Christmas Night», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 στις 20:00, και διοργανώνεται από την Διεύθυνση Παιδείας, Αθλητισμού & Ν. Γενιάς του Δήμου Χαλανδρίου.

Πρόκειται για αγώνα δρόμου 4.600 μ.  ή δυναμικού βαδίσματος 1.500 μ. στους φωταγωγημένους δρόμους της πόλης και στην όμορφη Ρεματιά μας. Η εκκίνηση θα γίνει στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου.

 

Καλή επιτυχία στην Αγωνιστική μας Ομάδα!!!

 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής :