Title Image

Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου: Σεμινάριο κλασικού τραγουδιού

Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου: Σεμινάριο κλασικού τραγουδιού

Ethniko_odeio_seminaria      ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

02 & 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΑΣ

 

Ο διεθνούς φήμης τενόρος Γιώργος Φιλαδελφέας θα διδάξει στους νέους τραγουδιστές της όπερας τεχνικές άρθρωσης, τονικότητας και ελευθερίας της φωνής, ανάλυση της φυσικής αντίδρασης του σώματος, ειδικές φωνητικές ασκήσεις για ξεκούραση της φωνής και τη διαφορετική αίσθηση του μικροφώνου.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε σπουδαστές και επαγγελματίες τραγουδιστές.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2106812861, 2106811043, eodiokan@otenet.gr και εγγραφές στα γραφεία του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου, Κώστα Βάρναλη 8, Χαλάνδρι καθημερινά 15.00-22.00.

Ο Γιώργος Φιλαδελφέας ξεκίνησε μαθήματα πιάνου το 1992 στο Εθνικό Ωδείο και απέκτησε Δίπλωμα πιάνου με Άριστα Παμψηφεί και 2ο Βραβείο. Το 1995 ξεκίνησε μαθήματα όπερας στη Μουσική Ακαδημία της Σόφιας αποκτώντας το 2006 το Master κλασικού τραγουδιού.

Το 2000 έλαβε το 2ο Βραβείο πιάνου στο παγκόσμιο Gran Prix «Μαρία Κάλλας».

Έχει δώσει συναυλίες στις μεγαλύτερες αίθουσες της Ευρώπης. Έχει ερμηνεύσει έργα Ελλήνων συνθετών σε μεγάλα Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ και έχει τιμηθεί από τον Δήμο Αθηναίων για την προσφορά του στον χώρο της Μουσικής.

Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει έργα όλων των μουσικών περιόδων.

Το 2020 με αφορμή τα 95 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη και σε συνεργασία με την Μουσική Ακαδημία της Σόφιας ερμήνευσε έργα του συνθέτη από τον κύκλο τραγουδιών «Λιποτάκτες».

Ο Γιώργος Φιλαδελφέας παράλληλα με το κλασικό τραγούδι διδάσκει πιάνο και γράφει μουσική για θεατρικά έργα.

seminaria_klassikou_tragoudiou