Title Image

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος στο ρ/σ «Στο Κόκκινο»

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος στο ρ/σ «Στο Κόκκινο»

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος μίλησε στο ρ/φ «Στο Κόκκινο» και στη δημοσιογράφο Ευγενία Λουπάκη, στις 21 Σεπτεμβρίου 2020, με αφορμή τις καταστροφές που άφησε πίσω του ο «Ιανός». Ο κ. Ρούσσος αναφέρθηκε εκτενώς στην αντιπλημμυρική προστασία του Χαλανδρίου με έμφαση τόσο στα σημαντικά έργα ομβρίων που βρίσκονται σε εξέλιξη όσο και στις γραφειοκρατικές και άλλες δυσκολίες που δυσχεραίνουν την προώθηση όσων αναμένονται.

Ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το αντιπλημμυρικό έργο στο Ρέμα Βριλησσού (Πάτημα Χαλανδρίου) η χρηματοδότηση του οποίου εκκρεμεί στην Περιφέρεια Αττικής, από τον Οκτώβριο του 2019, οπότε κατατέθηκε η πρόταση αλλά και στο αδιέξοδο που έχει προκύψει στην προώθησης οριστικής λύσης στην πολύπαθη οδό Κόδρου, δεδομένου ότι η σχετική αρμοδιότητα έχει περάσει στην Περιφέρεια Αττικής, η οποία έχει παραπέμψει τη λύση του σε μια συνολική μελέτη για όλα τα ρέματα της Αττικής, που είναι άγνωστο πότε θα γίνει!

Για τη λειτουργία των σχολείων την περίοδο της πανδημίας επανέλαβε την ανάγκη για τάξεις με λιγότερους μαθητές με συνακόλουθη πρόσληψη εκπαιδευτικών, τονίζοντας ότι ελάσσονα σημασία έχει για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς αν η απόφαση του Δήμου Χαλανδρίου για τη διανομή μασκών στα σχολεία προηγήθηκε της σχετικής απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών.

Τέλος, ο δήμαρχος Χαλανδρίου αναφέρθηκε και στο “παρών” που δίνει για μια ακόμη φορά το Χαλάνδρι στην εκστρατεία συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες της Μόρια.
Το σύνολο της συνέντευξης στο ηχητικό που ακολουθεί.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/897480127″ params=”color=ff5500&hide_related=true&show_comments=false&show_teaser=false&show_user=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]