Title Image

Σίμος Ρούσσος: Η ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομών το στοίχημα της θητείας μου

Σίμος Ρούσσος: Η ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομών το στοίχημα της θητείας μου

Στα καίρια θέματα που απασχολούν την πόλη αλλά και στους στρατηγικούς στόχους της τρέχουσας θητείας του αναφέρθηκε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, σε συνέντευξή του στην webTV της ενημερωτικής ιστοσελίδας greenattica.gr

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου αναφέρθηκε στη λειτουργία των σχολείων της πόλης σε συνθήκες πανδημίας και στην  πρωτοβουλία της διοίκησης για την προμήθεια μαθητών και καθηγητών με μάσκες που αγοράστηκαν ιδία δαπάνη του Δήμου.

Μίλησε για το μεγάλο έργο αγωγών ομβρίων προϋπολογισμού 6,8 εκατ. ευρώ που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Πολύδροσο, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη να αναζητηθούν ευρύτερες λύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Υποστήριξε ότι η διαμάχη για τη μεταστέγαση των υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου στο οικόπεδο ΧΕΥ 9 θα ξεκαθαριστεί επιτέλους μετά την προσφυγή που κατατέθηκε στο ΣτΕ, σημειώνοντας ότι η σημερινή διοίκηση έχει δεσμευτεί να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα 40 ετών, που είναι έλλειψη ενός ασφαλούς και νόμιμου αμαξοστασίου για να στεγάσει την  υπηρεσία Καθαριότητας.

Ο Σίμος Ρούσσος εξέφρασε χαρά και ικανοποίηση για το γεγονός ότι το Χαλάνδρι συγκαταλέγεται μεταξύ των 11 ευρωπαϊκών πόλεων που επιλέχθηκαν από τη διαχειριστική αρχή των Αστικών Καινοτόμων Δράσεων (UIA) για την υλοποίηση έργου ύψους 3 εκατ. ευρώ που αφορά στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μέσα από τη διαδρομή του νερού του Αδριάνειου Υδραγωγείου.

Επανέλαβε ότι η υλοποίηση στο Χαλάνδρι του ευρωπαϊκού προγράμματος Waste4Think για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων κατέδειξε ότι υπάρχει εναλλακτικός τρόπος αξιοποίησης των βιοαποβλήτων και τόνισε ότι η εμπειρία του Δήμου Χαλανδρίου μπορεί να συμβάλει στην υλοποίηση ενός περιφερειακού και εθνικού σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων.

Τέλος, ο δήμαρχος Χαλανδρίου αναφέρθηκε στους στρατηγικούς στόχους της σημερινής διοίκησης για την τρέχουσα θητείας, τους οποίους συνόψισε στα εξής:

  • Ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής που είναι σε εξέλιξη.
  • Οργάνωση  ενός δικτύου πράσινων διαδρομών στην πόλη, όπως έχουν προσδιοριστεί από το ΣΒΑΚ, με στόχο την υλοποίηση μια μεγάλης πιλοτικής ανάπλασης σε κάθε γειτονιά του Χαλανδρίου.
  • Οριστική επίλυση του ζητήματος της εκτός σχεδίου περιοχής «Πεύκο Πολίτη».
  • Μετεγκατάσταση των Ρομά και κατάργηση του καταυλισμού στο Νομισματοκοπείο.Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του δημάρχου Χαλανδρίου ΕΔΩ.